Bir peri masalı; hayali bile insanı heyecanlandıran, çocukların- büyümemiş çocuk ruhların ilgi odağını oluşturan harikulade bir betimleme diyarıdır. Bu diyarın içinde kaybolmak ise sonunda alınan ödül olabilir. Bazen insan kaybolmak ister, bu zamandan başka bir zamana gitmek ister. Çünkü ne kalbi bu devrin dengidir, ne de zekası. Bir masalın başrol kahramanı olmak ister. Sınırlarını aşmak ister. Bir bilinmez girdabın içine doğru çekilir, çekildikçe kendinden geçer. Küçükken annelerin anlattığı o eşsiz masalların içinde önce gözlerimiz dalardı uzaklara, daha sonra zihnimizde açılan gizli bir köprüde kaybolurdu kalbimiz. Kalbimiz nereye gitti? Bu yolculuk nereye doğru yapılıyor? Sınırları aşıp hangi ufuklarda hayat buluyor kalbimiz?

Bir güz mevsiminde kaybolmaktır bütün olay. Bu kayboluşların sonu nereye gider? Nedir bu gizemlerin olayı? Gizem dolu bir dünyada yorulmak mı, ilgi mi çekiyor? Peri masalının hikayesi nedir, baş kahramanı kimdir? Ufak bir peri masalı düşleyelim mi? Baş kahramanı pembelerle bezeli bir elbise içinde prenses. Sapsarı saçları, yemyeşil gözleri olan bir prenses bu. Yaşadığı diyar, pembe ağaçlarla donatılmış bir diyar. Tam ortasından bir nehir akıyor. Nehrin üstünde kar beyaz kuğular yüzüyor. Siz de bu peri masalının prensesi/prensisiniz. Kendi hikayenizi kendiniz yönetiyorsunuz. Zaten günlük hayatta da böyle olmalıdır, değil mi? Kendi sınırlarınızı ve potansiyelinizi siz yönetmelisiniz. Kendi öykünüzü sil baştan siz yazmalısınız.

Peri masalları kısadır ama sonu güzel biter. Ne demişler: ‘’her güzel rüya elbet bir gün biter’’, ‘’her güzel şeyin bir sonu vardır’’. Sonu olan her şeyin bir de başlangıcı vardır. Her bir peri masalı başlangıcı aynı zamanda güzel umutların, hayallerin, düşlerin başlangıcıdır. Hayal ve düş kırıklıkları teselli bulur peri masallarında. Masalların sonu neden hep güzel biter, hiç düşündünüz mü? Çünkü masallar bizim hayallerimizle arkadaştır. İnsan hayal etmeden yaşayabilir mi? Nasıl ki umut etmeden yaşanamazsa, hayal etmeden de yaşanamaz. Rüyalarımızdan, düşlerimizden, hayallerimizden bir yapboz yapacak olursak bu yapboz o kadar anlamlı, naif bir yapbozdur ki bir peri masalına konuk olacak cinsten.