Önüne gelen herkese saldırıyor. Bırakın bir bakanı, sıradan bir insanın bile ağzına almayacağı hakaret sözcükleriyle… Düşünün ki CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Man Adası dosyasını gündeme getirdiği için “edepsiz, çirkef, sahtekar, düzenbaz, yalancı, şerefsiz, alçak” gibi küfürlerle saldırmıştı. Son kurbanı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu. Ona dediklerine bakar mısınız? “Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Bu kadar basit. Adam yerine koymam. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir.”

Sonrasını gördük… İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden bu zat-ı muhterem, Sayın Özdağ’ın meydan okuması karşısında bakanlığına sığınarak bütün Türkiye’nin gözünde yerle bir oldu.

TARİH CAHİLİ
Süleyman Soylu, Türkiye’ye yasadışı yollardan dolan milyonlarca sığınmacıyı savunurken Türkleri de onlarla eşleştirdi. Bunun için de "Hepimiz buralara geldik bir yerlerden, Moğol steplerinden geldik." dedi.

İşte kendisini sıkı milliyetçi sayan/sanan bir sağcı siyasetçinin hal-i pür-melali… Yani acınacak hali…

Süleyman Bey, Süleyman Bey; biz buralara Moğol steplerinden gelmedik; siz oralardan geldi iseniz bilemeyiz.

Biraz oku da öğren:

*Türkler Moğol steplerinde değil Altay-Baykal hattı ile güneydeki İtil (Volga) ve Ural bölgelerinde tarih sahnesine çıktılar.

*Kafkasları açıp/aşıp Irak’a kadar indiler ve 6 bin yıl önceki Sümer uygarlığına izler bıraktılar. Bizim Tanrı’mızın adını Sümer metinlerinde bile bu yüzden buluyoruz.

Süleyman, Süleyman!

*Ön Türklerden Sakalar MÖ 7. Yüzyıl’da kuzeyden gelip Doğu Anadolu’dan Suriye’ye ve Kayseri’ye kadar yayılmışlardı.

Süleyman Süleyman!

*Batı Hunları, 395 yılında Kafkasları aşarak Doğu Anadolu’ya girip Irak’a doğru yayıldılar. Bunların büyük kollarından Ağaçeri Türkleri, Toroslar üstünden Çanakkale’ye kadar yayıldılar ve halen buralarda Tahtacı olarak biliniyorlar.

Süleyman Süleyman!

*Anadolu’yu en son olarak temelli fetheden Türkler, Moğol steplerinden gelmedi. Bunlar, Batı Asya’da yaşayan Oğuz Türkleridir. Bunların Moğol stepleri ile ilgileri yoktur.

Ey Süleyman!

*Eğer bu sözünle Moğolların önünden kaçan Türkleri kastediyorsan yine yanılıyorsun. Moğolların 1220’lerde Cengiz Han ile ortaya çıkmalarından çok önce Türkler İran’ı, Irak’ı, Anadolu’yu fethetmişlerdi. Moğol bozkırlarında yaşayan Türkler, Cengiz Han’dan kaçmadılar, aksine ordusunda yer aldılar. Moğol devletini kuran ve yöneten bürokratlar da Türklerdi.

Moğollardan kaçan boylar, Batı’dakilerdi. Bunlar, daha batıdaki kendi milletinden olanların yanına göçtüler. Sıkışan bir kardeş evini kaldırıp öbür kardeşin yanına gitti. Bunların sayısı da sınırlıydı. Yani kimse Moğol steplerinden gelmedi buraya…

EŞLEŞTİREMEZSİN!
Batılı emperyalistler, Türkleri işte tam da Süleyman Soylu gibi gösterirler. Onlara göre Türkler başka toprakları zorla ele geçiren yağmacılardır. Ele geçirdikleri yerler onların değildir ve Türkler buralardan kovulmalıdır.

Süleyman Soylu da Türkleri Moğol bozkırlarından gelme kaçkınlar gibi göstermeye kalkıştı.

Halbuki Türkler fetihler çağında kendilerine başka yurtlar edinmek için bütün varlıklarıyla Batı’ya doğru gitmişlerdir. Savaşla ele geçirdikleri yerleri soyup yağmalamak yerine oraları yurt haline getirerek yükseltmişlerdir. Gelenler sadece askerler değildir; çocuklardan yaşlılara kadar boy içindeki herkestir. Hem de hayvanlarıyla, kağnılarıyla, sabanlarıyla, oraklarıyla gelmişler; geldikleri yerde dilencilik yapmak yerine yönetici konumuna yükselmişlerdir.

Ey Süleyman Efendi!

Anadolu’yu ele geçiren Türkleri, Suriye’den içeri alınan IŞİD militanlarıyla; Afganistan’dan getirilen Taliban teröristleri ile, Pakistan’dan davet edilen El-Kaide teröristleri ile bir gibi gösterme hakkın yoktur.

Bu karşılaştırman Türk milletine yapılmış ağır bir hakarettir.

Biliyorum, kendisini Türk milliyetçisi gösterenler sana bir söz etmezler ama Türkçüler bu konuda niye sessiz pek anlamış değilim.

Ey Süleyman!

Dip dedesi Orta Asya’nın demircileri Aşına (Asena) Türkleri olan birisiyim. Bizleri; çolunu çocuğunu, karısını kızını kendi ülkesinde bırakarak buralara kaçan, buralarda dilencilik yapan o yığınlarla bir tutmanı şiddetle kınıyorum.

Bir de kendilerini Türk milliyetçisi gösterenlerin sana arka çıkmasını asla affetmiyorum.

EVİNİZE ALSANIZA
Milletin kesesinden kabadayılık yapan AKP’liler!

Siz kendinizi ensar gösterip bu milyonları muhacir konumuna yükselterek yine din sömürüsü yapıyorsunuz.

Söyleyin bakalım bu gelen muhacirlerden hangisi Hz. Muhammet’tir? Bana şu Afganlardan birisini Ebu Bekir diye sunabilir misiniz?

İşin içine Hz. Muhammet’in Mekke’den Medine’ye kaçmasını sokup bu milletin inancını sömürerek kendinizce ince planlar yapıyor; tuzak kurmaya çalışıyorsunuz.

Yok öyle yeni bir 15 Temmuz/20 Temmuz kumpası, yok.

Bir daha “Biza karşı darbe yapılıyor!” palavrasıyla milleti birbirine düşüremeyeceksiniz.

Hem; bu iş için el altında tuttuğunuzu tahmin ettiğim bu muhacirleri(!) evlerinize alsanıza… 1001 odalı Saray’a 1001 İdlib kahramanı IŞİD’li yerleştirsenize…

***

Bizden bir bitiriş özdeyişi: Çok bağıran çok korkuyor demektir.

Ama atalarımız ne der: Korkunun ecele faydası yoktur.