Harun Uçar

İki başarılı büyükşehir belediyesi, Hatay ve Gaziantep...

Bütün başarı, simgesel olarak belediye başkanlarında görünse de arka planda önemli bir takımın olması gerekir. Belediye Başkanına, hizmetlerle ilgili alınacak kararların ve icraatın her aşamasında yardımcı olan, gerektiğinde eleştirel önerileriyle hizmete vizyon kazandıran bu takım esastır.

Büyükşehir Belediyelerinde bu takımın kaptanları, başta genel sekreter ve  onun yardımcılarıdır. 

Büyükşehir belediyelerinde yönetimin bürokratik düzey başta olmak üzere her aşamadaki başarısı bu kademeyle başlar. 

Hatay ve Gaziantep’in başarısında, bu yanıyla 2 ”Genel Sekreter Yardımcısı”nın rolü vardır.

Peki bu durum bizim açımızdan, yani Mersin için ne anlam taşıyor? 

Bu 2 başarılı üst düzey bürokrat da, yani her iki Genel Sekreter Yardımcısı da hemşerimizdir; Mersinlidir. 

Oralardaki üstün başarılarıyla gururlandığımız bu hemşerilerimiz, yani iki genel sekreter yardımcısı, önceki dönem Gaziantep’te görev yapan İbrahim Evrim ve şu anda Hatay’da görevde bulunan Bülent Ok’tur.

* * *

Kendilerini kısaca tanıtmak isterim:

Mersin doğumlu İbrahim Evrim, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu...

Uzun yıllar özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra Gaziantep Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunmuş. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görev yapmış.

Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı olarak çalışmaktadır.

Mersin doğumlu Bülent Ok,  Ankara bürokrasisinde etkin bir isimdir. Kültür Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Müdür yardımcılığı, Milli Kütüphane HAGEM Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı, Başbakanlık Müşavirliği, Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Şu anda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcısı olarak görevdedir.

Bülent Ok kısa zamanda belediyecilikte başarılı projelerde kendini göstermiş bir üst düzey yöneticidir. Uluslararası alanda Hatay’ın öne çıkmasında önemli rolü olacaktır.

İbrahim Evrim de birçok uluslararası projenin gerçekleşmesini sağlamıştır. Gelecekte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ön açıcı, daha yararlı hizmetlerde bulunabilir.

İbrahim Evrim’le Mersin’e ilk geldiği gün tanışma fırsatım oldu. Yabancı dil bilen, dünyayı tanıyan, entelektüel, Mersin’in sosyolojik, kültürel yapısına uygun, araştırmacı ve yapıcı kişiliğe sahip bir bürokrat olarak hemen dikkatimi çekmişti.

Bülent Ok ile ise telefonda tanıştım. Sesine yansıyan samimiyetiyle, zeki ve pragmatik yaklaşımıyla dostça bir sohbet yaptık.

Memleketimizin insanlarının başarıları elbette hepimizi gururlandırıyor.

Mersinli her başarılı yönetici, bize kıvanç verir; ötesinde ise bu değerlerin bir şekilde hep Mersin’e katkıları olmuştur. Buna ilişkin, özellikle son yıllarda çok sayıda örnek vardır.

Bu 2 başarılı hemşerimizin de, gelecekte Mersin için çok değerli hizmetlerde bulunacağından eminim.

Bize verdikleri kıvanç için teşekkür ediyorum; başarılarının yükselerek süreceğine inanıyorum.