13 Haziran 2012 tarihinde İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’ın, taziye ilanında Sabri Ülker'in vefatı için "Sadece Ülker Ailesi'nin değil tüm Türkiye'nin özleyeceği bir değer, boşluğu doldurulamayacak bir kayıp" dendiğini öğreniyorduk.

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, taziye ilanında şu ifadelere de yer veriyordu:

"Aklı ve yüreğiyle bizlere her zaman yol gösteren kıymetli büyüğümüz Sayın Sabri Ülker Beyefendi'yi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyim. Sadece Ülker Ailesi'nin değil, tüm Türkiye'nin özleyeceği bir değer boşluğu doldurulamayacak bir kayıp... Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim"

SERDAR İNAN VE ÜLKERLER
 8 Aralık 2005’de Ülker’in o günlerde en gözde sektörü gayrimenkul işine, 'Sağlam' adıyla girdiği ortaya çıkıyordu..

Ülkerler, “Halka açılacak” dedikleri şirketlerinde, başta konut olmak üzere farklı projeleri de hayata geçireceklerini açıklıyorlardı..

Yıllardır gıda sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Ülker Grubu da inşaat sektöründeki pastadan payına düşeni almak için harekete geçiyordu.

Ülker'in İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker; Ali Ülker, İsmail Bacacı, Adnan Ağaoğlu, Serdar İnan ve Mahmut Mahir Kuşçulu ile birlikte gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurdu.

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. adıyla kurulan şirketin sermayesi 7 milyon YTL olarak belirlendi. Ülker, 4 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Ticaret Odası'na kaydolan şirketin yüzde 21.43 hissesine 1.5 milyon YTL ödeyerek sahip oldu.

Ülker Grubu'nun İstişare Konseyi üyesi ve sözcüsü Metin Yurdagül, gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketinin Ülker Ailesi ve grup şirketlerinin emlaklerinin değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi için kurulduğunu söylüyordu. Yurdagül, "Gerek Ülker Grubu bünyesindeki şirketlerin gerek ailenin bir miktar emlaki var. Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi, bunları hep birlikte değerlendirmek ve yönlendirmek için kurulan bir şirket. Malum bu şirketler halka açılıyor. Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da önümüzdeki dönemde halka açılacak" diye konuşuyordu.

Bu arada İstanbul Ticaret Odası'nın sicil kayıtlarına göre Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yönetim kurulunda olan Adnan Ağaoğlu, Ülker Grubu'nun finans şirketleri olan Family Finans, FFK Fon Finansal Kiralama, Toprak Finansal Kiralama ve Kaynak Finansal Kiralama'nın da yönetiminde yer alıyordu.

Yönetimdeki isimlerden Mahmut Mahir Kuşçulu, bir dönem İstanbul Ticaret Odası'nın başkanlarından olan Nuh Kuşçulu'nun ailesinden. Mahmut Mahir Kuşçulu, Kutaş Dış Ticaret, Abka Otomotiv, Çelik Akü, Tamcam Oto ve İmpeks İthalat şirketlerinin ortağı.

Şirketin bir diğer yönetim kurulu üyesi olan İsmail Bacacı, Zeki, Leyla ve Zekiye Uslu ile birlikte Uslu Tekstil ve İnşaat'ın ortağı.

Serdar İnan ise 40 yıldır inşaat sektöründe olan İnanlar İnşaat'ın sahibi. Şirket, en son fiyatları 165 bin ile 970 bin dolar arasında değişen lüks konutlardan oluşan Terrace Fulya isimli projesiyle gündeme geldi...

Gayrimenkul işine giren Ülker, İstanbul genelinde 3 bin dönümden fazla arazi topluyordu. “Kent merkezinde alışveriş merkezleri, merkez dışı bölgelerde ise konut yapacağız” diyorlardı.

Edinilen bilgilere göre, grubun emlak şirketlerinin projeleri üç grupta toplanıyor. Bunların ilki, Şişli ve Beşiktaş'ta alışveriş merkezi, rezidans ve ofislerden oluşan kompleksler inşa etmek. Bu kapsamdaki projelerde ofis ve rezidanslar satılacak, alışveriş merkezleri ise işletilecek.

Grubun ikinci projesi, Anadolu Yakası'nda Pendik ve Tuzla ile Avrupa Yakası'nda Küçükçekmece ve Çatalca ağırlıklı olmak üzere orta ve üst gelir grubuna hitap eden toplu konut projeleri gerçekleştirmek.

Önce Sağlam İnşaat'ı, arkasından da Sağlam Gayrimenkul'u kurarak inşaat ve emlak piyasasına hızlı bir giriş yapan Ülker Grubu, İstanbul'un birçok semtinde yeni projeleri için arsa arıyordu.

Ülker'in inşaattaki üçüncü projesi ise Çanakkale ve Antalya arasında yazlık olarak kullanılacak, ağırlıklı olarak yabancılara hitap eden siteler inşa etmek. Burada yerli alıcılar da hedef kitle içinde.

Yabancıya yazlık site Ülker'in gayrimenkul şirketleri, Beşiktaş'ta, İnanlar İnşaat ile aynı binada faaliyet gösteriyor.

Fulya Ünimet Center'deki merkezde İnanlar İnşaat'ın üst katını paylaşıyorlar. Büronun inşaat ve dizayn işleri devam ediyor. Halen Terrace Fulya Projesi'ni yapan İnanlar, bu önemli projelerinde Ülker ile ortak değil.

İnanlar İnşaat, son yıllarda Ülker'in tüm fabrika ve depolarını inşa eden şirket olarak da biliniyor. İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın ağabeyi Murat İnan, Ülker'in Bilgi İşlem Grubu'nda üst düzey yönetici.

Eminönü Belediyesi'nde 1999-2000 döneminde teknikten ve fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Serdar İnan ise Ülker'in şirketi Sağlam İnşaat'ın ortağı.

Sağlam Gayrimenkul'de ise Ülker'in diğer kuruluşu Yıldız Holding'i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü. İnanlar yönetiyor Sağlam Gayrimenkul, projeleri için Türkiye genelinde arsa topluyor. Ağırlıklı Şişli ve Beşiktaş'ta yoğunlaşan şirketin, İstanbul'da aldığı toplam yerin 3 bin dönümü geçtiği belirtiliyor.

Grubun şu anda fiili olarak başladığı en önemli projedeki ortağı Akfen Holding. Bu projeyle 4. Levent'te Ülker'in arazisi üzerine ofis ve rezidans yapılacak.

Mülkiyeti kendilerine ait olan Bizim Marketler'in gayrimenkullerinin de ileride Sağlam Gayrimenkul'e devri düşünülüyor. Özellikle Şişli ve Beşiktaş'ta arsa arıyorlar.

ÜLKER'İN FETÖ'CÜSÜ

Tarih;

19 Ağustos 2016

Murat Ülker başta olmak üzere Ülkerlerin ortağı Serdar İnan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıyordu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim’de demokrasi nöbetlerinde Murat Ülker nöbet tutarken(!), İnan’da vatandaşlara yemek dağıtmıştı.

Yiyen olursa diye.

FETÖ’den gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan anında sırra kadem basıyordu.

Tabii ki bu durum “kaçtı” yorumlarının yapılmasına yol açıyordu.

İnan, 16.04.2018 tarihinde sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak bir açıklama yapıyor, kaçtığını "Yurtdışına çıkmak zorunda kaldım..." Sözleriyle doğruluyordu.

10 Ekim 2018 tarihinde İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği İnanlar İnşaat patronu Serdar İnan'ın malvarlığına el konulmasına karar veriyordu.

24 Eylül tarihli kararda, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan şüpheli Serdar İnan hakkında tüm malvarlığına tedbir konulmasına karar verildi” denildi.

Böylece Ülkerlerin ortaklarına FETÖ’den işlem yapıldığını, ne garip ki; Ülkerlere dokunulmadığını bir kere daha görüyorduk.