Sevgili takipçilerim ve okuyucular,

Bu haftaki konumuz üretim, yani paranın değeri. Ülkemizin ve paramızın değerini artırmak istiyorsak önce üretimi arttırmamız gerekir. Paramızı değerli kılabilmek için üretimin yükselmesi elzemdir. Çünkü bir topluluğun üretimi ne kadar çok olur, ne kadar çok ihracat yaparsa maliyeti o kadar düşer. Ve o kadar da parası değerli olur. Bu süreçte ithalatı önler ve azaltırsak maliyetleri o kadar aşağı çekeriz  ve bunun karşılığında paramızın da değeri artar. Aksi takdirde düşer... 

Dolayısıyla çok akıllı bir şekilde kapattığımız bütün üretim yerlerini açıp kendimize yetecek hatta yeteceğin de üzerinde üretim yapmamız gerekmektedir. Bunu yaptığımiz takdirde refah içinde oluruz. 

Bir başka konu ise  çok sesli olarak yönetilmek... Bize dünyanın biçmis olduğu bir rol, Avrupa'da da böyle çok yukarı çıktı, çok bölünmeler oldu. Bunun adına demokrasi dedik, özgürlük  dedik... Bütün ülkelerin içinde birçok ayrım oldu, Rusya parçalandı, Yugoslavya parçalandı ve daha niceleri. Diğer ülkelerin içinde dağılmalar var hatta birçok ülkede ikişerli dil kullanılıyor mecburiyetlerden dolayı. Türkiye için de biçilmiş roller var. Bizler Türk Milleti olarak oyuna gelmemeli, uyanık olmalıyız. Siyasetin içinde olan insanlar bu oyuna gelmemeli ve doğru idealler  peşinde Türkiye'nin refahı ve kuvvet için çalışılmalı. 

Yoksa iktidar partisinden ayrılanlar üç - beş parti kuruyor diye devreye giren dış güçler, muhalefeti de bölme peşine düşer. İnsanlar itidalli, akıllı olmalı. Aksi takdirde tarih onları asla affetmez.

Hepinize güzel sağlıklı haftalar diliyorum.

Sağlıcakla kalın.