8 aylık Sevinç bebek, SMA Tip 1 hastası. Sevinç, SGK kapsamında Spinoza isimli ilacı kullanmakta. Sevinç Nur’un iyileşmesi için gen tedavisi olması gerekiyor. 8 aylık Sevinç Nur, yoğun bakımda ve ailesi çaresiz. Tele1 Haber Portalı'nda yayımlanan habere göre tedavisini yurt dışına tamamlaması gereken Sevinç Nur için anne ve babası böbreklerini satmaya karar verdi.

Baba Turan İngin, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

8 aylık SMA hastası bir bebeğim var. Biz gidebildiğimiz yere kadar gittik. Artık maalesef elimizden hiçbir şey gelmiyor. Çocuğun tedavisi için bir şey yapamıyoruz. Bebeğimizin tedavi olması için yardım kampanyası kurmaya çalıştık ancak valilik buna izin vermedi. Şimdi çocuğum yoğum bakımda ve durumu kötü. Ne olacağını da bilmiyoruz.

‘BİZ DE BÖBREKLERİMİZİ SATIŞA ÇIKARDIK’
Annesi Dilara İngin ile karar aldık böbreklerimizi satışa çıkarmak için. Bebeğimizi kurtarmak istiyoruz kaybetmek değil. Bizim böbreklerimizi satın almak isteyen olursa Türkiye veya yurt dışı, çocuğumuzun tedavisine karşılık biz böbreklerimizi vermeye hazırız.

‘TEK PARA EDECEK ŞEY BÖBREKLERİMİZ’
Haftada 3-4 gün hastanede olduklarını ve her saniye ölüm korkusu yaşadıklarını belirten İngin ailesi, SMA hastaları için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan ve 2 milyon 100 bin avro olan “Zolgensma” adlı ilaçla tedaviye ulaşabilmenin mümkün olduğunu belirtti.  Gerekli parayı bulmak için bağış toplayamayan aile, çareyi bu yöntemde buldu.