Psikiyatri uzmanı Dr. Ömer Öz, panik atak belirtilerinin kişiden kişiye değişebileceğini vurgularken, "Panik atak; kişinin gelip geçici fiziksel belirtileri bir felaket gibi algılaması sonucunda saniyeler içinde kötüleşebilir." uyarısında bulundu. Kimilerinin nefes alamadığını, kimilerinin kalp krizi geçireceğini veya felç olacağını düşünerek acile koştuğuna dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Ömer Öz, panik atak belirtilerini şöyle sıraladı:
"Panik atak, normal durumlara ani, yoğun korku ve güçlü fiziksel tepkilerle vücudun karşılık vermesi durumudur. Panik atak geçiren kişi, aşırı terleme, nefes almada zorluk, hızlı kalp atışı gibi belirtiler yaşayabilir. Panik atak sırasında kalp krizi benzeri semptomlar ortaya çıkabilir. Muayene sonrası 'senin bir şeyin yok, psikiyatriye git' cevabıyla karşılaşan kişilerde kafa karışıklığı olabilir. Ancak bu fiziksel belirtiler gerçektir ve psikolojik değildir. Panik atak, kısa süren, dehşet içinde olma haliyle kendini gösteren bir rahatsızlıktır. İlk kez yaşayanlar için travmatik olabilir ancak tedavisi mümkündür ve genellikle olumlu sonuçlar alınır."
Panik atak belirtileri sadece stresli zamanlarda ortaya çıkmaz. Psikiyatri Uzmanı Öz, şu şekilde konuştu:
"Bazen masum, geçici bir fiziksel belirtinin felaket gibi algılanması sonucunda da panik atak başlayabilir. Bu belirtiye odaklanma, korku ve endişe arttıkça panik atağa yol açabilir. Ancak panik atak ölümcül bir hastalık değildir ve tedavi edilebilir. Psikoterapi ve ilaçlar, panik atak tedavisinde etkili yöntemlerdir."
Panik ataklar, yaşamı kısıtlamadan yönetilebilir. Dr. Ömer Öz, "Panik atak sizi etkilemesine izin vermeyin, yardım alın ve yaşamınızı kontrol altına alın" dedi.