Sağlık Bakanlığı'nın randevu alma sistemleri MHRS ve ALO 182'den randevu alamayan vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da tepkilerini dile getirdi.

"#MHRS" ve "#RandevuAlamıyoruz" hashtagini Trend Topic listesinde ilk sıralara taşıyan vatandaşlar, sağlık hizmetinden faydalanamadıklarını aktarırken, hekimler ise yoğun çalışma koşulları nedeniyle şikayetlerini paylaştı.

Tepkilerden bazıları şöyle:

  •  Hastane seçemiyoruz zaten de koskoca İstanbul’da bir tane randevu yok bölüm farketmez hepsi böyle biz boşuna mı SGK primi ödüyoruz her ay?
  • Acil muayene olmam gereken bir durumum var ordan oraya sevk ediliyorum her sevk edilişimde 20 gün sonraya randevu alabiliyorum. Şimdi de 7 aralık için ultrason sırası vermişler. İnşallah ölmem. 
  • Randevu alsan ne olacak, bir fizik tedaviyi bir seneye atıyor, paran varsa özele git diyor...Sıra gelecek de tedavi olucan...
  • Gerçekten ben diyim 3 ay siz diyin 6 ay saymayı bıraktım randevu alamıyorum endodonti bölümüne. Gerçekten şu bölüme randevu alabilen var mi? Her şey normallesti de neden dis sagligi merkezleri normallesmedi ? Vallahi yeter.