Toplumsal ÖZEL

Suriye Ordusu, El Gab ovasındaki konumunu adım adım güçlendirmeye çalışıyor. İdlib'in güneybatısında bulunan bu alana hakim olabilmek için çevresindeki birçok köyü bugüne kadar ele geçiren Suriye Ordusu, bugün akşam saatlerinde uluslararası cihatçı grupların bulunduğu Cisr’uş-Şuğur'u karadan vurmaya başladı. Rus hava kuvvetlerinin de havadan bombardımana başladığı Cisr’uş-Şuğur uzun süredir Uygur ve Özbek cihatçıların merkezi konumunda.

KATLİAMLARIN KENTİ...
M4 olarak da bilinen Lazkiye - Halep otoyolunun 70'nci kilometresinde yer alan ve ticaret yolları organizasyonu içinde önemli bir nokta sayılan Cisr’uş-Şuğur kasabası, 2011'de cihatçı işgalin başlamasından hemen sonra Suriye Ordusu'nun kontrolünden çıkmıştı.

Bugünlerde TSK'nın desteğiyle yürüyen Özgür Suriye Ordusu, Haziran 2011'de Türkiye sınırına 30 kilometre mesafedeki Cisr'uş Şuğur'da, 200'e yakın devlet memurunu boğazlarını keserek, parçalayarak, tecavüz ederek Asi Nehri'ne atmış ve ülkedeki ilk katliama imza atmıştı. Bu katliamın görüntüleri de hafızalarda uzun süre yer etmişti...

Son yıllarda Heyet Tahrir'uş Şam'ın ve içinde Orta Asyalı cihatçıların bulunduğu Türkistan İslam Partisi'nin etkin olduğu bölge Suriye Ordusu'nun denetimine girerse İdlib merkezi için Suriye Ordusu'na yol açılmış olacak.