Toplumsal Dış Haberler

Suriye Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz pazartesi gün Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği ve Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği iki mektupta Türkiye’yi, Haseke’de sivillere yönelik gerçekleştirdiğini iddia ettiği eylemlerinden dolayı kınadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve birlikte hareket eden cihatçı grupların Haseke vilayetinin içme suyu tedarikini kesmek için sistematik saldırılarda bulunduğu iddia edilen mektuplarda halkın su tedarikini keserek şehirde kontrol sağlamaya çalışmanın bir savaş suçu olduğu savunuldu.

'17 KEZ SUYU KESTİLER'
Haseke şehri ve banliyölerinin su kaynağı olarak kabul edilen Aluk’u elinde tutan cihatçı grupların sık sık su akışını kestiği iddia edilen mektuplarda, halkın 2019’un sonundan bu yana 17 kez susuz bırakıldığı vurgulandı.

'ASKER SİVİL AYIRT ETMİYORLAR'
Birleşmiş Milletler’den Türkiye’yi bu iddia edilen eylemlerinden hemen vazgeçmeye zorlaması istenen mektuplarda, cihatçı grupların işgal altında bulundurdukları kuzey bölgelerden güneye askeri ve sivil bölge ayırt etmeksizin saldırılarda bulundukları iddia edildi.

Suriye hükümetinin topraklarında davetsiz misafirler istemediğinin bir kez daha altı çizildi.