Toplumsal Dış Haberler

İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'ye düzenlenen suikast ve suikastta İsrail'in kullandığı iddia edilen teknoloji tartışılmaya devam ediyor.

İran'ın Moskova Büyükelçisi Kazım Celali bugün yaptığı açıklamada, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'ye düzenlenen suikastın arkasında İsrail'in olduğuna dair birçok kanıt olduğunu söyledi ve bu kanıtlardan bazılarının nükleer bilimcinin uzaktan kumandalı silahla öldürmüş olabileceğine işaret ettiğini sözlerine ekledi.

'BU SUİKAST YILLARDIR PLANLANIYORDU'
Celali, Sputnik'e verdiği demeçte "büyük bilim adamımızın siyonistler tarafından şehit edildiğine dair pek çok kanıt olduğunu düşünüyoruz" derken, "Fahrizade siyonist rejimin suikast listesindeydi ve bu yıllardır planlıyordu" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Fahrizade suikastındaki İsrail parmağına dair kesin kanıtlar gösterdiğini belirten Celali "İran İslam Cumhuriyeti'nin de istihbaratı var ve herkes istihbaratımızın güçlü bir şekilde geliştirildiğini görüyor. Siyonistlerin diğer planlarını engellemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İranlı nükleer bilimci Fahrizade, geçtiğimiz 27 Kasım günü İran'ın başkenti Tahran'ın dışında kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürüldü. İranlı yetkililer, suikastin ardından başlatılan soruşturmada, İsrail istihbaratı MOSSAD ile İranlı muhaliflerin izine rastlandığını açıkladı.