ABD ve Almanya, Afganistan’da kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle ülkedeki yurttaşlarına 'eve dönme' çağrısı yaptı.

Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişi sürerken, ABD ve Almanya'dan ülkedeki yurttaşlarına 'derhal terk edin' uyarısı geldi. ABD'nin Kabil Büyükelçiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Afganistan'daki Amerikan yurttaşlarının ülkeyi derhal terk etmesi istendi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "ABD yurttaşıysanız ve eşiniz veya reşit olmayan bir çocuğunuz için göçmen vizesi bekliyorsanız lütfen hemen bizimle iletişime geçin" ifadeleri yer aldı.

Büyükelçilik, güvenlik koşulları ve azaltılmış personel sayısı göz önüne alındığında, 'Afganistan'daki ABD yurttaşlarına yardım etme yeteneğinin 'Kabil'de bile son derece sınırlı olduğu' konusunda uyarıda bulundu.

ALMANYA: EN KISA SÜRE İÇİNDE ÜLKEYE DÖNÜN
Almanya da, kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle ülkedeki yurttaşlarına uyarıda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan uyarıda, Afganistan'daki Alman vatandaşlarının en kısa süre için tarifeli uçaklarla ülkelerine dönmesi istendi.

Açıklamada, "Sahadaki Alman vatandaşlarına mümkün olduğu kadar kısa süre içinde ülkeyi tarifeli uçaklarla terk etme fırsatını kullanması çağrısı yapılmaktadır" denildi.