Yazar, oyuncu, senarist Ercan Kesal'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği 'Nasipse Adayız' filmine bir ödül de Belgrad'tan geldi. Oyuncu kadrosunda Ercan Kesal'ın yanı sıra Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci'nin yer aldığı film Belgrad Uluslararası Film Festivali'nden 'En İyi İlk Film Ödülü'yle döndü. 

Türkiye prömiyerini yaptığı İstanbul Film Festivali’nden de ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kurgu’ ve ‘FIPRESCI En İyi Film’ ödülleriyle dönen, Ercan Kesal'ın kendi başından geçen olaylardan esinlenelerek yazıp yönettiği ‘Nasipse Adayız’ filmi, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in trajikomik hikayesine odaklanıyor. 

Film ayrıca Türkiye’de 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film’ yarışmasında ‘En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 dalda ödül almıştı. Son olarak film 53. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödül daha kazanmıştı.