Toplumsal Haber Merkezi

Toplumsal yazarı Cemil Kılıç, “Kur-an’ı Kerim Allah kelamı mıdır?” diyerek başlattığı tartışma ve ‘Allah tasavvuru’ nedeniyle İslam’ı kendi tekelinde sanan gericiler tarafından hedef alındı.

Cemil Kılıç, hedef gösterilen sözlerinde şunu diyordu oysa:

Kuran Allah'ın kitabıdır. Kuran'ın kaynağı Allah'tır. Ama Allah'ın kelamı değildir. Allah vahyi anlam ve kavram olarak Hz. Muhammed'e ulaştırmıştır. Hz. Muhammed'se vahyi söze, yani kelama dökmüştür. 

AKP’nin troll hesaplarının da dahil olduğu linç kampanyasının bayraktarlığını ise Halil Konakçı isimli sosyal medya fenomeni sözde imam yaptı.

İşte yazarımızı “İslam düşmanı” diyerek hedef gösteren Konakçı’nın kabarık sicili…

SEZEN AKSU’YU HEDEF ALDI, HİLAFET ÇAĞRISI YAPTI
Halil Konakçı, Ocak ayında Bursa’daki bir camide verdiği vaazda, Sezen Aksu’yu “Şahane bir şey yaşamak” adlı şarkısı üzerinden hedef almış ve hilafet çağrısı yapmıştı. Konakçı, “Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz” demişti. Tepki çeken bu sözler yargıya taşınırken Bursa Barosu da suç duyurusunda bulunmuştu.

'DİŞE DİŞ, KANA KAN'
İslam'da yalnızca Müslümanlara hoşgörü olduğunu dile getiren Konakçı, 19 Mart’ta paylaştığı videodaysa şunları kaydetti:

İslam dininde ceza hukuku diye bir şey var. Madem bu din hoşgörü diniydi, niçin iftira atana 80 sopa vurduruyor Allah? Daha bir sürü ayet var. Göze göz, dişe diş, kana kan, buruna burun, kulağa kulak. Hani hoşgörüydü? Hoşgörü Müslüman’a var.

YURTDIŞINA GİDEN DOKTORLARIMIZA HAKARET
Özlük hakları verilmeyen, bir yandan hayat kurtarırken öte yandan öldürülme korkusu yaşayan ve bu sebeple yurtdışına taşınmaya karar veren doktorlarımızı hedef alan Konakçı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Yurtdışına yerleşmeye giderken kendini bir şey zannedip “Türkiye bilmem ne kaybetti falanca ülke bilmem ne kazandı” diyerek defolup gidenler bilsin ki Türkiye sadece bir nankör ve hainden kurtuluyor, gittikleri ülkeler de satılık, omurgasız kişileri kabul etmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

SATIR ARALARINDA PEDOFİLİ ARZUSU
Konakçı, ‘cennetteki hurileri’ anlattığı videosundaysa ‘Yaşları hep aynı hiç yaşlanmayan taze, yani genç hanımlarımız var. Burada tabir açık, yeni ergenliğe ermiş” ifadelerini kullandı. Pedofili çağrışımları olabilecek anlatımı sırasındaki 'pis gülüşüyse' dikkatlerden kaçmadı.