Toplumsal ÖZEL

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek aşığı bir 'troll'ü belediyede en çok paranın döndüğü daireye başkan olarak atamış, bu atama ve atanan ismin yaptıkları Toplumsal'ın radarına takılmıştı.

Toplumsal dün okurlarına sunduğu haberde, yıllarca Gökçek'in kadrosunda bulunan ve  belediyenin imarla ilgili bölümlerinde uzun süreler görev yapan Etem Çevik'in geçtiğimiz hafta Emlak ve İstimlak Daire Başkanı olarak atandığını ve Çevik'in bu göreve gelmesine rağmen içindeki Gökçek aşkının nasıl sönmediğini belgeleriyle kanıtlamıştı.

İLGİLİ - Alkışlar Mansur Yavaş'a: En kritik koltuğa Gökçek aşığı bir 'troll'ü atadı

Daire Başkanı olmasının ardından Gökçek'in şakşakçılığını yapmaya devam eden Etem Çevik, Toplumsal'ın haberinin ardından sosyal medya hesaplarını silerek kayıplara karıştı.

Haberle birlikte CHP içinde de tartışmalar yaşanırken yapılan skandal atamayla ilgili olarak ise Ankara Büyükşehir'den henüz bir açıklama gelmedi.

 

NE OLMUŞTU?
Başkan Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminden kalma bir şube müdürünü belediyede en çok paranın döndüğü daireye başkan olarak atamıştı. Bu kadar da değil... Atanan isim aynı zamanda koyu bir Melih Gökçek taraftarı olmasıyla tanınıyor. Aynı zamanda Gökçek'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Mansur Yavaş'a hakaretlerinin de savunucusu... Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Kamulaştırma Şube Müdürü olarak görev yapan Etem Çevik, Gökçek döneminde de Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü görevindeydi. Son olarak Kamulaştırma Şube Müdürü olan Çevik, geçtiğimiz hafta Emlak ve İstimlak Daire Başkanı olarak atandı. Çevik, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı olarak atandıktan sonra bile Gökçek'in yalan dolu paylaşımlarını destekliyor ve yayılmasını sağlıyor.

Örneğin Gökçek'in yine Yavaş'ı hedef aldığı bu paylaşım 4 Ocak 2020 tarihli. Çevik bu tarihte daire başkanı olarak atanmıştı:

Bununla da sınırlı değil. Etem Çevik'in sosyal medya hesapları Yavaş ve Kılıçdaroğlu'na hakaret eden mesajlarla dolu:

Ayrıca Etem Çevik, Mansur Yavaş'ın yerel seçimlerdeki rakibi Mehmet Özhaseki'nin de yakın bir takipçisi. Seçim gününe kadar her gün Öshaseki'nin mesajlarını ve propaganda videolarını paylaşmış. Seçim yenilgisinden sonra bir sürü susan Etem Çevik, Melih Gökçek'e olan ilgisini ise halen kaybetmiş degil...