Toplumsal ÖZEL

CHP'nin son yerel seçimlerde halkın iktidara karşı biriken tepkisi sayesinde kazandığı belediyelerden en önemlileri Ankara ve İstanbul'du. Ankara'da Mansur Yavaş ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, hem seçim sürecinde hem de göreve geldikten sonra kamuoyunda çokça konuşuldu.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki kritik görevlere MHP ve AKP'li ya da 'kökenli' isimleri getirmesi hem halkta hem de CHP içerisinde tepki toplamıştı. 

Ne var ki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de durum pek parlak değil...

Son olarak Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte giriştiği 'rant' kumpası, Mansur Yavaş'ın belgeleri açıklaması ve kamuoyunun da desteğiyle sönümlenmişti. 

Ancak şimdi, Başkan Mansur Yavaş, iftira ve kumpaslara gerek bırakmayan bir atama yaptı. Melih Gökçek döneminden kalma bir şube müdürünü belediyede en çok paranın döndüğü daireye başkan olarak atadı. 

ANKARA'YA 'AK TROLL' DAİRE BAŞKANI
Bu kadar da değil... Atanan isim aynı zamanda koyu bir Melih Gökçek taraftarı olmasıyla tanınıyor. Aynı zamanda Gökçek'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Mansur Yavaş'a hakaretlerinin de savunucusu...

Bu isim Etem Çevik. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Kamulaştırma Şube Müdürü olarak görev yapan Etem Çevik, Gökçek döneminde de Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü görevindeydi. Son olarak Kamulaştırma Şube Müdürü olan Çevik, geçtiğimiz hafta Emlak ve İstimlak Daire Başkanı olarak atandı.

GÖKÇEK AŞKI SINIR TANIMIYOR
Etem Çevik, artık Yavaş'ın daire başkanlarından biri ama bu görevi bile onu Gökçek'in şakşakçılığını yapmasına engel olamıyor. Çevik, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı olarak atandıktan sonra bile Gökçek'in yalan dolu paylaşımlarını destekliyor ve yayılmasını sağlıyor.

Gökçek aşkı, kısacık bir sosyal medya taramasıyla bile ortaya çıkabiliyor.

Örneğin Gökçek'in yine Yavaş'ı hedef aldığı bu paylaşım 4 Ocak 2020 tarihli. Çevik bu tarihte daire başkanı olarak atanmıştı:

Bununla da sınırlı değil. Etem Çevik'in sosyal medya hesapları Yavaş ve Kılıçdaroğlu'na hakaret eden mesajlarla dolu:

Ayrıca Etem Çevik, Mansur Yavaş'ın yerel seçimlerdeki rakibi Mehmet Özhaseki'nin de yakın bir takipçisi. Seçim gününe kadar her gün Öshaseki'nin mesajlarını ve propaganda videolarını paylaşmış. Seçim yenilgisinden sonra bir sürü susan Etem Çevik, Melih Gökçek'e olan ilgisini ise halen kaybetmiş degil...

Toplumsal Haber tarafından yakalanan Etem Çevik, haberden kısa bir süre sonra sosyal medya hesabını kapattı.