İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, Kıraç Şehitler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, “Gülten Akın Kütüphanesi”nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Kütüphaneye, Türk edebiyatının en önemli şairlerinden merhum Akın’ın adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, insan odaklı ‘çılgın proje’ kavramından çarpık yapılaşmanın İstanbul’daki en somut örneklerinin yer aldığı Esenyurt’a kadar birçok konuda çarpıcı mesajlar verdi.

İmamoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle oldu: 

YENİ 'ÇILGIN PROJE' KAVRAMI 
“Bu adımlar, İstanbul için özel ve önemli adımlar. Bazen insanlar proje kavramıyla ilgili, ölçü değerlerini ne yazık ki kaybediyorlar. Neyin çok büyük bir proje, neyin çok küçük bir proje olduğunu kavrayamıyorlar. Bugünün iktidarı, aslında böyle bir yanılgıya toplumu düşürdü. Ve topluma gerçek anlamda geleceğine dönük, belki de faydadan çok zararı olan birçok yapısal proje diye kavramlandırılan işler, ne yazık ki önde tutuluyor. Ama önce insan ve insana dokunan kavramlar ise, ne yazık ki unutuluyor, arka plana itiliyor. Hatta hiç insanlarla, insanlarımızla buluşturulmuyor. Bugün kim tahmin edebilir ki, buradaki kızlarımızdan birisi Gülten Akın olmasın. Ya da kim tahmin edebilir ki bir değil birkaç Gülten Akın buradan çıkmazsın. Ya da birkaç bilim insanı, dünyayı değiştiren, dünyayı büyük bir hastalıktan kurtaran Uğur Şahin ya da Özlem Türeci buradan çıkmasın. Bunun gibi nice kavramların biz, ama Esenyurt'tan, ama Kıraç'tan, ama Ümraniye'den, Bağcılar'dan çıkacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü, ‘Dünyanın en büyük insan kaynağı nerede’ derseniz; bana göre işte onların en büyük kaynaklarından, cevherlerinden birisi İstanbul'da.”

KÜTÜPHANE, 'DELİ KIZIN TÜRKÜSÜ' VE ÇOCUKLARIN HAYALLERİYLE AÇILDI
İmamoğlu, konuşmasının ardından içeride ve dışarıda kendisini izleyen Esenyurtlu çocukları yanına davet etti. Gelecek hayallerini dinlemek için minik vatandaşlara mikrofon tutan İmamoğlu, Gülten Akın Kütüphanesi’nin açılışını beraberindeki CHP milletvekilleri Emine Gülizar Emecan ve Zeynel Emre, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, merhum Akın’ın kızı Deniz Akın ve Esenyurtlu çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Sezen Aksu’nun bir Gülten Akın şiirinden bestelediği “Deli Kızın Türküsü” eşliğinde kütüphaneyi gezdi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, kütüphane çevresindeki esnafa da kısa ziyaretler gerçekleştirdi.