İşte bu nefis lezzeti hazırlamak için özgün bir tarif:

Malzemeler:

Tantuni İç Harcı:

  • 500 gram dana veya kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yeşil biber (ince doğranmış)
  • 2 domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Kimyon

Tantuni Ekmeği:

  • Tantuni iç harcı
  • 4 adet lavaş ekmeği veya yufka
  • Marullar (isteğe bağlı)
  • Turşular (isteğe bağlı)
  • Limon dilimleri

Yapılışı:

Tantuni İç Harcı:

  1. Etleri ince doğrayın veya kuşbaşı kesin.

  2. Büyük bir tavada sıvı yağı ısıtın ve etleri ekleyerek sotelemeye başlayın. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

  3. İnce doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.

  4. Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Karışımı birkaç dakika daha pişirin.

  5. Tuz, karabiber, kimyon ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek tatlandırın. Harcınızı sıcak tutun.

Tantuni Ekmeği:

  1. Lavaş ekmeğini veya yufkayı bir tavada veya ızgarada hafifçe ısıtın. Yumuşak ve esnek hale gelene kadar ısıtın.

  2. Isıtılmış ekmeğin üzerine hazırladığınız tantuni iç harcını yayın.

  3. Marulları, turşuları ve limon dilimlerini isteğe bağlı olarak ekleyin.

  4. Ekmeği kenarlarından katlayarak rulo şeklinde sarın.

  5. Tantuni ekmeğinizi sıcak servis yapın ve hemen tüketin.