Akçabaat köfte tarifi:

Malzemeler:

Köfte İçin:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı isot biberi (pul biber de kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Köfte Harcı İçin:

  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Pul biber
  • Sumak (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Köfte Harcı:

  1. İlk olarak köfte harcını hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayın.

  2. Bir tavada tereyağı veya sıvı yağı eritin, doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

  3. Biber salçasını ekleyin ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

  4. Sıcak suyu ekleyin ve karışımı birkaç dakika daha kaynatın. Tuz ve pul biber ekleyerek tatlandırın. Köfte harcınız hazır.

Köfte İçi:

  1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.

  2. İnce doğradığınız soğanı ve sarımsakları, baharatları ve tuzu ile birlikte rondodan geçirin veya ince bir rende ile rendeleyin.

  3. Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine rondodan geçirdiğiniz soğan karışımını ekleyin.

  4. Bulgurla birlikte kıymaya ekleyin ve yoğurun. Karışımı yoğururken suyunu yavaşça ekleyerek kıvamını ayarlayın.

  5. Köfte harcınızı yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri hazırlayın.

Sunum:

  1. Servis tabağına önce köfte harcını yayın.

  2. Üzerine hazırladığınız köfteleri sıralayın.

  3. Ayrı bir tavada tereyağı veya sıvı yağı eritin ve köftelerin üzerine dökün.

  4. Pul biber ve sumak ile süsleyerek sıcak servis yapın.