Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ankara Şubesi’nde 15 Haziran’dan bu yana devam eden açlık grevi sona erdi. Öğretmenler, arkadaşlarının ve ailelerinin sağlık durumlarını gözeterek aldıkları bu kararın bir vazgeçiş değil, mücadeleyi yeni bir boyuta taşıma adımı olduğunu vurguladı.
"Ankara'ya geri döneriz" mesajı
Şube önünde okunan ortak açıklamada, Ankara Valiliği’nin NATO Zirvesi kapsamında devreye aldığı kısıtlamalara dikkat çekildi. Öğretmenler, demokratik hakların kullanımına yönelik engellere rağmen taleplerini toplumun geniş kesimlerine duyurduklarını belirtti.
Açıklamada iktidara şu uyarı yapıldı: "Temmuz ayı ortasına kadar sesimizi tüm illerde yükselteceğiz. Eğer bu süreçte taleplerimize kulak tıkanmaya devam ederse, direnişimizi yeniden Ankara’ya taşıyacağız."
Eğitimde yapısal sorunlar masada
Öğretmenlerin sadece özlük hakları için değil, eğitim sistemindeki yapısal aksaklıkların çözümü için de meydanlarda olduğu vurgulandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyelerini sorumluluğa davet eden sendika temsilcileri, eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için adım atılmasını talep etti.
Mücadele illere yayılıyor
Ankara’daki açlık grevi sürecinin, eğitim alanındaki sorunların tartışılmasında önemli bir eşik olduğu ifade edildi. Sendika, 1 Haziran’da başlayan sürecin kazandığı motivasyonla, mücadelenin farklı şehirlerde farklı eylem biçimleriyle süreceğini duyurdu.





