Kamuoyunda kendilerini ‘Süleymancılar’ olarak tanıtan Süleymancılar Cemaati yöneticilerinin yönetiminde bulunan “Fazilet Yapı ve Fazilet Emlak” firması ve aralarında cemaat lideri Alihan Kuriş'in de bulunduğu birçok isim hakkında; "dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık", "tehdit ve şantaj" gibi suçlardan iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sol'dan Can Kuyumcıoğlu'nun haberine göre; suç duyurusuna ilişkin basına konuşan şikayetçi T.A.'ya haberin ardından, haberin kaldırıltılması yönünde tehditte bulunulduğu öğrenildi.

‘BİR DAHA ONUN ADINI AĞZINA AL BAK NE OLUYOR’
Fazilet Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti firmasından topraktan satış şekli ile konut satın alan ancak dolandırıldığı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Şikayetçi T.A. tarafından yapılan basın açıklamasına, cemaat üzerinden tehdit geldi.

Kendisini cemaatin lideri Alihan Kuriş’in yardımcısı olarak tanıtan H.H.’nin şikayetçi T.A.’ya “Haberleri kaldırtmazsan sana ödemeni iade etmeyeceğiz” dediği iddia edildi.

T.A., yaşananlar üzerine kendisine tehdit ve şantaj yapıldığı iddiasıyla ilgili savcılıklara dilekçe verdiğini açıkladı.

T.A., şikayet dilekçesinde, cemaat lideri Alihan Kuriş’in yardımcısı olduğunu söyleyen H.H.'nin ”Alihan’ı ne diye söylüyorsun, sen bir daha onun adını ağzına al bak ne oluyor” diyerek, kendisini tehdit ettiğini söyledi.

T.A.’nın verdiği dilekçede, H.H.'nin kendisine Alzheimer hastası olduğunu ve bu nedenle kendisine gayri veya hukuki hiçbir yaptırımın uygulanamayacağını belirterek ”Olan sana olur” dediği iddia edildi. 

'BİR MUSKALIK CANIN VAR' 
Kendisi gibi mağdurların da hakkını savunmak için mücadele verdiğini söyleyen şikayetçi T.A., polisi arayacağını söylemesi üzerine, kendisini tehdit eden H.H.'nin kaçmaya başladığını aktardı. T.A., ifadesinde H.H.'nin kaçarken kendisine dönüp "Bir muskalık canın var" dediğini ileri sürdü.