İşte basit bir soğuk kahve tarifi:

Malzemeler:

  • Tercih ettiğiniz kahve çekirdekleri veya öğütülmüş kahve
  • Soğuk su
  • Buz
  • İsteğe bağlı: Süt veya süt alternatifleri (badem sütü, soya sütü vb.)
  • İsteğe bağlı: Tatlandırıcı (şeker, bal, vanilya özütü vb.)

Yapılışı:

  1. Kahve Hazırlığı: Eğer taze çekilmiş kahve kullanıyorsanız, yaklaşık 1 su bardağı soğuk su için 1 ila 2 yemek kaşığı kahve öğütmek iyi bir orandır. Eğer öğütülmüş kahve kullanacaksanız, tercihinize göre 1-2 yemek kaşığı kahveyi 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Oranları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

  2. Karıştırma: Kahveyi ve suyu karıştırın, bu karışımı en az 8 saat (veya tercihen 12-24 saat) buzdolabında demlenmeye bırakın. Bu demleme süresi kahvenin aromasının daha iyi çıkmasına yardımcı olacaktır.

  3. Süzme: Demleme süresi tamamlandığında, kahve karışımını bir süzgeç veya kahve filtresi yardımıyla süzerek kahve telvesini ayırın.

  4. Servis: İsteğe bağlı olarak soğuk kahveyi bardaklara veya cam kavanozlara paylaştırın. Üzerine buz ekleyebilirsiniz. Eğer kahve hala yoğun geliyorsa, su veya süt ilave ederek damak zevkinize göre inceltebilirsiniz.

  5. Tatlandırma: İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı veya süt ekleyebilirsiniz. Şeker, bal, agave şurubu gibi tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Ayrıca süt veya süt alternatifleri de ekleyerek kahvenizi kremsi bir hale getirebilirsiniz.

  6. Karıştırma ve Sunum: Tatlandırıcı ve sütü ekledikten sonra iyice karıştırın. Üzerine isterseniz bir damla vanilya özütü ekleyebilirsiniz. Soğuk kahveniz hazır!