Meteoroloji uyardı! Sıcak hava etkisini sürdürüyor
Yeni haftayla birlikte Türkiye'nin büyük bölümünde sıcak hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre birçok ilde güneşli hava devam ederken, bazı bölgelerde ise kısa süreli sağanak yağış görülecek.
Özellikle Güneydoğu Anadolu'da termometreler 40 derecenin üzerine çıkıyor. Diyarbakır ve Şanlıurfa çevresinde sıcaklığın 40 ila 42 dereceye ulaşması bekleniyor. Günün en sıcak saatlerinde uzun süre güneş altında kalınmaması isteniyor.
Sağanak beklenen iller var
Meteoroloji'nin tahminine göre Trakya'nın bazı kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Toroslar çevresi ile Artvin, Kars ve Ardahan'da yerel sağanak yağış görülebilecek. Yağışın etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların ani yağışlara karşı dikkatli olması gerekiyor.
Sıcaklık yüksek seyredecek
Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve güney kesimlerde bunaltıcı sıcaklar etkisini korurken, Ege ve Akdeniz kıyılarında rüzgâr zaman zaman kuvvetli esecek. Özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkacak vatandaşların güneşin en etkili olduğu saatlerde tedbirli davranması tavsiye ediliyor.
İstanbul'da yağış ihtimali
İstanbul'da hafta boyunca sıcak hava devam ederken, salı günü yerel yağmur geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklığının ise 30 derece civarında seyretmesi tahmin ediliyor.




