Barışa İhtiyacım Var Kadın İnisiyatifi üyeleri, TBMM Dikmen Kapısı önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Gerçekleştirilen eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Milletvekili Sümeyye Boz da katılarak destek verdi. İnisiyatif adına hazırlanan ortak metni Nilgün Sağmaner kamuoyuyla paylaştı.
Barışa İhtiyacım Var Kadın İnisiyatifi Meclis açıklaması
Yapılan açıklamada, kalıcı bir huzur ortamının sağlanması için öncelikle siyaset kurumunun yapısal bir değişim ve dönüşüm göstermesi gerektiği savunuldu. Demokratik siyaset kanallarının ardına kadar açılmasını talep eden inisiyatif üyeleri, yeni cezalandırma mekanizmaları yerine kapsayıcı ve özgürlükçü yasal düzenlemelerin Meclis gündemine getirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.
Sümeyye Boz Meclis önündeki eyleme destek verdi
Grup adına konuşan Nilgün Sağmaner, yerel yönetimlerde yaşanan kayyım uygulamalarına, ifade özgürlüğü önündeki engellere ve kadın haklarına yönelik müdahalelere dikkat çekti. Meclis gündeminde yer alan yeni yasal düzenlemelerin içeriğinin şeffaf bir şekilde toplumla paylaşılması istenirken; kadınların, farklı kesimlerin ve tüm toplumun eşit yurttaşlık temelinde güvenceye kavuşturulması gerektiği dile getirildi.
Demokratik siyaset ve yeni yasal düzenleme talebi
Meclis'e sunulan raporlara ve taleplere değinen kadınlar, haksız gerekçelerle cezaevinde olanların serbest kalması, anadil hakkının korunması ve kadınlara yönelik şiddetin son bulması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Demokratik kanalları genişletecek adımların atılması için hükümete ve meclisteki tüm siyasi partilere sorumluluk alma çağrısı yapıldı.




