Şirince, Türkiye'nin batısında, İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunan küçük bir köydür. Efes antik kentinin yaklaşık 8 kilometre doğusunda yer alan köy, güzel manzaralı üzüm bağları ve zeytinliklerle çevrili Bülbül Dağı'nın eteklerinde yer almaktadır.

Şirince, Bizans dönemine kadar uzanan zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Başlangıçta "Çirkince" adı verilen köyün adı daha sonra "Şirince" olarak değiştirilmiştir. 

ŞİRİNCE KÖYÜ HAKKINDA BİLGİLER
Şirince'nin mimarisi Yunan mirasını yansıtır. Köyde kırmızı kiremitli çatılı geleneksel taş evler, dar sokaklar ve parke taşı yollar vardır. Evler tipik olarak rengarenk çiçeklerle bezenmiştir.

Köy, ağırlıklı olarak Rum Ortodoks mirasına sahiptir ve 20. yüzyılın başlarında Yunanistan ile Türkiye arasındaki nüfus mübadelesine kadar Rumlar yaşamıştır.

Şirince, otantik kırsal atmosferi ve güzel çevresi ile ziyaretçi çeken son yıllarda popüler bir turizm merkezi haline gelmiştir. Şirince Köyü şarap üretimi, el yapımı el sanatları ve yerel mutfağı ile ünlüdür.

Şirince şarap üretimi, özellikle elma, şeftali ve kiraz gibi yerel meyvelerden yapılan meyve şarapları ile tanınır. Köyde, ziyaretçilerin çeşitli şarapları tadabilecekleri ve satın alabilecekleri birkaç şarap imalathanesi vardır. Şarap tadımı turları, Şirince'de turistler için popüler bir aktivitedir.

ŞİRİNCE KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR?
İzmir, Kuşadası gibi yerlere yakınlığıyla bilinen Şirince Köyü'ne gitmek oldukça kolaydır. Selçuk ilçe merkezinde bulunan otogardan Şirince’ye dolmuş seferleri yapılmaktadır. Aynı zamanda özel araç ya da taksi ile ulaşım da mümkündür.