Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
  • 3 adet taze haşlanmış yumurta
  • 1/4 su bardağı doğranmış kornişon turşu
  • Yarım su bardağı taze taze soğan (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber (zeytinyağı isteğe bağlı)
  • Taze maydanoz veya dereotu (süsleme için)

Yapılışı:

  1. Patatesleri yıkayıp soyun ve küp küp kesin. Havuçları rendeleyin.
  2. Bir tencerede su kaynatın ve içine patatesleri ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Tuz ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Haşlanmış patates ve havuçları süzüp soğuması için bir kenara alın.
  4. Haşlanmış yumurtaları soyup doğrayın.
  5. Büyük bir karıştırma kabında, mayonezi, yoğurdu ve Dijon hardalını bir araya getirerek homojen bir sos elde edin.
  6. Haşlanmış patatesleri ve havuçları hazırladığınız sostan ekleyin. Üzerine haşlanmış yumurtaları, kornişon turşuyu ve doğranmış taze soğanı ekleyin.
  7. Malzemeleri nazikçe karıştırarak sosun her yere yayılmasını sağlayın.
  8. Damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. İsterseniz biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.