Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur ittifakı ile görüşmelerinde 6284 sayılı, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kanunun kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.
Erbakan, "6284 sayılı kanunun kaldırılması ile ilgili sorun kalmadı" derken, AKP'li Binali Yıldırım, bu konunun görüşülmediğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi dışında Cumhur İttifakı'na katılacağı belirtilen Hüda Par'da yine, AKP'den, 6284 sayılı, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kanunun kaldırılması şartını koştu.

YANIK KAPIYI KAPADI
AKP'nin, Yeniden Refah Partisi ve Hüda Par ile büyüme planı böylece, kadına şiddet, konusundaki fikir ayrılığına takıldı.

Aslında önce partiden bazı isimler, AKP'nin, kadına yönelik şiddetin önlenmesi kanununun kaldırılmasına sıcak baktığını belirtirken, Bakan Yanık, bu yöndeki taleplere kapıyı kapadı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, katıldığı bir TV programında, AKP'nin 6284'ü kaldırmayı kabil ettiğini açıkladı.
Aydal'ın iddiasına AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım itiraz etti:
"Yeni Refah Partisi'ne nezaket ziyareti yapıldı. 6284 gibi bir konu hiç konuşulmadı" dedi.

PAR: KINIYORUM SİZE İNANMIYORUM!
Habertürk'teki programda da Kübra Par, kadına yönelik şiddetin önlenmesi kanununun kaldırığlmasını talep etmenizi kınıyşorum, AKP'nin de bunu kabul ettiğine inanmıyorum, demişti.

6284 SAYILI KANUN NEDİR?
6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012'de kabul edildi.

Kanunun amacı şiddet gören ya da bu yönde bir tehdit altında bulunan kadın, çocuk, aile bireyi ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarının korunması ve bu kişileri hedef alan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemleri düzenliyor. 
Kanun fiziksel şiddetin yanı sıra, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerini de kapsıyor. Kanunun yasalaşma süreci Türkiye'deki kadın hareketi ve AİHM'nin Türkiye aleyhine verdiği kararların sonucunda hızlanmıştı.