Sakarya Eski Valisi Hüseyin Avni Coş, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

62 yaşındaki Hüseyin Avni Coş, Bahçeşehir'deki evinde saat 22.00 sıralarında fenalaşarak yakınları tarafından Esenyurt İstinye Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Coş yapılan tüm müdahalelilere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Kıymetli meslektaşım Vali Hüseyin Avni Coş İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

HÜSEYİN AVNİ COŞ KİMDİR?
15 Temmuz sırasında elinde uzun namlulu silahla verdiği görüntülerle de gündem olan Coş, 1991’de Diyarbakır’da OHAL Bölge Vali Yardımcılığı da yapmıştı. Coş, 1995 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği sırasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin yolsuzluk soruşturmasından aklanmasını sağladığı iddiaları ile de gündem olmuştu.

Hüseyin Avni Coş, 2013'te Adana valisi olduğu sırada 10 Kasım töreni sırasında bir kişiye “gavat” diye hakarette bulunmuş; daha sonra ise “kavas” demiş olabilirim diyerek kendini savunmuştu.

Coş, 2014’te Sakarya Valiliği sırasında ise beraberindeki 200 kişilik heyetle, içinde Erdoğan’ın da bulunduğu Piri Reis Yüksek Hızlı Treni’ni Sakarya’nın Arifiye ilçesi Garı’nda “törenle” karşılamak istemiş, ancak tren garda durmamıştı.