Kutlamanın yapıldığı ve Kürtçe-Türkçe "Newroz ateşiyle direnelim özgürleşelim" ve "Newroz kadınların özgürlük isyanıdır" yazılı dev pankartların asıldığı alana, 9 dilde "Newroz kutlu olsun" pankartları asıldı.

Etrafı polis bariyerleriyle çevrili olan miting alanına tek bir noktadan girildi. Yenikapı Marmaray durağından Newroz alanına kadar geniş güvenlik önlemleri alan polis, üç noktada arama yaptı.

Newroz Yenikapı

GERGERLİOĞLU VE KAPATMA DAVASI MESAJI
Alana sabah saatlerinden itibaren giriş başladı. Giriş yapanlar, "HDP halktır, halk burada", "Vekiline sahip çık, HDP'yi kapattırma", "Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük", "Gergerlioğlu yalnız değildir", "Kürtlere özgürlük, Ortadoğu'ya Barış", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Yaşasın halkların özgürlüğü", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganları atıldı.

Newroz-Yenikapı

EV HAPSİNDE OLANLAR DA KATILDI
Daha sonra sahneye ev hapsinde olan ve elektronik kelepçelerini çıkararak Newroz mitingine gelenler mitingi selamladı. "Özgürlükleri ellerinden alınan" adına hazırlanan ortak metni ilçe hapsinde olan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, “Bugün buradayız, mücadelemiz devam ediyor. İçerideki tüm arkadaşlarımızın sesi olacağız” dedi.

Newroz-Yenikapı

DEMİRTAŞ’IN MESAJI OKUNDU
Önder’in ardından Selahattin Demirtaş’ın Newroz mesajı kürsüden okundu. Demirtaş mesajında “Sevgili halkımız, partimiz ve sizlere yönelik akıl almaz baskıların artarak devam ettiği bugünlerde hepinizin Newroz direnişini selamlıyorum. Newroz direnişiniz kutlu olsun” dedi.

DİYARBAKIR'DA ALAN DOLMAYA BAŞLADI
Diyarbakır'da kutlamalar henüz başlamasa da yurttaşlar şimdiden alana gelmeye başladı. Yurttaşlar, gruplar halinde alana gelmeye başladı.