Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi Adana Adliyesi’nde çalışan emekçilerin düşük ücret yemeklerini adliye önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti. Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’ne göre, yemek yardımı 3.86 TL’den 3 TL’ye düşürüldü. Emekçiler, yardımın 3 TL’ye düşürülmesine tepki göstererek ücretsiz yemek ve yol sağlanmasını istedi. 
 
Adana Adliyesi önünde açıklama yapan BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney, “Ulaşıma yapılan zamların kamu çalışanlarına büyük bir ekonomik yük oluşturmuştur. Bu illerde ödenen ulaşım ücretlerinin diğer illerde görev yapan çalışanlara da ödenmesi gerekir” dedi.

'KABUL EDİLEMEZ'
Yargı emekçilerinin ekonomik haklarında 2009 yılından bu yana hiçbir ilerleme sağlanmadığını belirten Güney, “Aksine var olan havuz paralarının kaldırılması, fazla mesai ödemelerinde yaşanan budamalar, ulaşım paralarının sadece Ankara, İstanbul ve İzmir ile sınırlı tutulması gibi uygulamalarla ekonomik kayıpları her geçen gün biraz daha arttırılmıştır. Personel yetersizliği, iş yükü fazlalığı, düşük ücretler gibi devasa sorunların altında ezilen yargı emekçilerinin her geçen gün biraz daha kötü çalışma koşullarına, yoksulluğa hatta açlığa mahkûm edilmesi kabul edilemez, kabul etmeyeceğiz” diye konuştu