İçişleri Bakanlığı, salgın yüzünden ekonomik sıkıntı yaşayan yurttaşlara destek olmak için bağış kampanyası başlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin "Vakıfbank'ta bloke edilen hesaba yatırılan 900 bin TL'lik bağışın akıbeti ne oldu" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Şu anda hâlâ blokaj duruyor, hukuki başvurumuzu yaptık. Mahkeme valilikten yanıt istedi. 15 gün süre verildi. Süre henüz dolmadı. Bu eninde sonunda çözülecek. Şu anda bankaların yaptığı hukuksuz ve korkudan yapılmış bir işlem. Korkuyla yapılmış işlem de bankacılık tarihinin kara lekesidir. Valiliğin yazdığı yazı da kara lekedir. Toplumun belediyeye yaptığı bağışın önünün bu şekilde kesilmesi utanç vericidir. O imzayı kim atmışsa utanmalı. Yanlış işlem görüyorsanız İBB Başkanı hakkında soruşturma açarsınız. Ama vatandaşın bağışını bloke edemezsiniz. Kaldı ki hakkımızda bir soruşturma açıldı" dedi.

'ACİZLİK VE ZAVALLILIK'
İçişleri Bakanlığı'nın bağış kampanyasıyla ilgili süreç hakkında soruşturma başlattığını söyleyen İmamoğlu, "Bakanlıktan bir müfettiş geldi soruşturmayı yapıyor. Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Buna yukarıdan aşağı kim müdahale ettiyse, kim talimat verdiyse, kim imza atmışsa, o acizliğin o zavallılığın bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın geçen hafta cuma günü başlatıldığını hatırlatan İmamoğlu, "Ankara'da da başlatıldığını duyduk. Muhtemelen kampanya düzenleyen diğer belediyelere de müfettiş gidecektir. Sadece bana açılmadı soruşturma" diye konuştu.

MÜFETTİŞLER ANKARA'DA KAMP KURDU
İstanubl'da durum böyleyken Ankara'da ise İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne kamp kurmuş durumda. CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında da soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yarkadaş şu bilgileri paylaştı:

Sadece Ekrem İmamoğlu değil, Mansur Yavaş da hedefte... İçişleri Bakanlığı müfettişleri, bir haftadan beri Ankara BŞ. Bld'ne kamp kurdu. Müfettişler, Yavaş'ın başlattığı 'ihtiyaç sahiplerine bağış kampanyası'nı inceliyor. Yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım suç değildir!

AKP, halka açılan kapı olan belediyeleri iş yapamaz hale getirerek, alternatifinin önünü kesmeye çalışıyor. Bu siyasi hırsın ve kıskançlığın bedelini ise açlığa terk edilen milyonlarca yurttaşımız ödüyor. @mansuryavas06 'nın başlattığı model, AKP'nin korkulu rüyasıdır. Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da yalnız değildir!