DİSK Genel-İş Sendikası Temsilcisi Melike Şahin ve DİSK Güvenlik-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Alişan İpşiroğlu 4 Ekim 2019 tarihinde CHP’li Ataşehir Belediyesi tarafından sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılmışlardı.

'İşimizi geri istiyoruz' diyerek Ataşehir Belediyesi önünde direnen Melike Şahin, CHP İstanbul İl Kongresi'nin gerçekleştiği salonda sesini duyurmak istedi. Şahin, kongrenin gerçekleştiği salondan dışarı çıkarıldı.

Sosyal medya hesabından "CHP İstanbul İl Başkanlığı Kongresi'nde seni Genel Başkan ile görüştüreceğiz diyerek salondan çıkarıldım. Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan Turan Aktaş  ile birlikte kapıda pankart açtık haklı mücadelemizi anlattık. Susmayacağız,hakkımız olan işimize dönene kadar direnmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kongrenin gerçekleştiği salonun dışında açıklama yapan Şahin, şu ifadelere yer verdi:
"Hırsızlık yapmadım, namussuzluk yapmadım, onursuzluk yapmadım. Onlardan bir şey de dilenmiyorum. Tam bir mevsim oldu. 124 gündür Ataşehir Belediyesi önünde direniyorum, sesimi duyurmaya çalışıyorum.

'BU YANLIŞTAN DÖNÜN'
Defalarca basın açıklaması yaptık. CHP Genel Merkezi'ne seslendik. Dedik ki; bu yanlıştan dönün. İşçilerin,emekçilerin, işlerini ekmeklerini geri verin. 
254 gün il başkanlığı önünde Mahir Kılıç direndi, açlık grevi yaptı. 160. Gününde işine geri döndü. Bizler de mi Mahir Kılıç gibi yapalım? Kapılarınıza gelelim, açlıktan oturalım."