Toplumsal Haber Merkezi

Meclis'te bağıra çağıra ettiği küfürlere, cinsiyetçi ifadelerine, skandal çıkışlarına rağmen MHP'den kovulmayan Cemal Engiyurt, AKP'yi eleştirdi diye kovulmuştu. Enginyurt bugün resmen Demokrat Parti'ye geçiş yaptı.

Enginyurt'a parti rozetini takan Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, katılım dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Enginyurt'un ortaya koyduğu iradenin ülke ve millet adına kendileri için çok kıymetli olduğunu savundu.

'BAHÇELİ'YE HAKKIMI HELAL ETTİM'
Enginyurt ise "Ben bütün haklarımı helal ettim. MHP'de başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere bir hakkım varsa şahsım adına haklarımı helal ettim" dedi. Uysal'ın daveti üzerine DP'ye katıldığını ifade eden Enginyurt, "Özellikle DP'yi seçtim çünkü biliyordum ki fırsatçılar, dedikoducular, müptezeller bir başka partiye geçmiş 'para, ihale aldı' diyeceklerdi. Ama DP'de vatanın bağrından çıkmış, bu ülkeyi cebinde 5 kuruşu olmamasına rağmen büyük Türkiye yapmak isteyen insanlarla bir oldum, bu da benim için şeref oldu" ifadelerini kullandı.