Toplumsal Haber Merkezi

Gerçek verilerin gizlenmesi, halkın 'her şey kontrolümüz altında' diye diye kandırılması, gerekli önlemlerin alınmaması yüzünden Türkiye'de salgın kontrolden çıkmış durumda. Nüfusa göre bakıldığında Türkiye, günlük vaka sayısında dünya birincisi. İstanbul'da başlayan salgın, hızla tüm yurda yayıldı. Sağlık Bakanlığı halen detaylı bilgi vermeye dirense de bazı kentlerden gelen haberler hiç iyi değil. Hatay da bu kentlerden biri...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Covid-19 vakalarının yoğun olduğu mahallelere "Dikkat korona yoğun bölge" yazılı afiş asılmıştı. Ancak Hatay'da yaşananlar bununla da sınırlı değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay'da son bir haftada yaşanan vaka artışını yüzde 125 olarak açıkladı. Kentteki yoğun bakım doluluk oranı da, açıklandığı haliyle korkunç. Bakan Koca doluluğu yüzde 86 olarak açıkladı. Zaten Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk da durumu özetliyor. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Hatay'da koronavirüs vakaları alarm veriyor

Hatay halkı sürekli ambulans sireni duyuyor. Hastanelerde sağlık emekçilerinin zor durumda oldukları ve vakalara yetişemedikleri bilgisi geliyor. Ve Hatay halkı 'acil karantina' istiyor. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Bugün bu talep, sosyal medyanın gündemine oturdu. #HatayİcinKarantina etiketiyle Twitter'da bir araya gelen yurttaşlar, her gün çevrelerinden bir ölüm haberi aldıklarını ve buna karşı hızla tedbir alınması gerektiğini belirtiyor.

#HatayİcinKarantina etiketi, kısa sürede Twitter Türkiye listesinin tepesine yerleşti.