Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'de yapılacak geniş katılımlı organizasyonlarla ilgili Türkiye vatandaşlarına yönelik açıklamada bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, ABD polisinin gerçek mermi ve elektro şok kullanımı ihtimaline karşı protesto ve gösteri alanlarından uzak durulmasına yönelik çağrı yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılacak geniş katılımlı organizasyonlarda vatandaşlarımızın güvenliği için dikkatli olmaları önem arz etmektedir.

Amerikan polisi her ne kadar bu tip organizasyonlarda çıkan protestolar için önlem alıyor olsa da geçmişte yaşanan olaylarda gerçek mermi ve elektro şok kullanımı, göz yaşartıcı gaz ile müdahale ve şiddet olayları unutulmamalıdır. Bu tip gösteriler kontrol edilmesi zor olduğu için şiddete dönüşebilir, bu nedenle bu organizasyonlardan kaçının.

Yapılması gerekenler: kalabalıktan kaçınmaları, dikkat çekici davranışlarda bulunmamaları, protesto ve gösteri alanlarından uzak durmaları, anlık gelişmeler için medyanın takip edilmesi.

BENZER UYARI ABD'DEN TÜRKİYE'YE 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Amerikan vatandaşlarına  dün gerçekleşen  CHP'nin Maltepe mitingi için gitmeyin çağrısında bulunmuşt.   ABD Büyükelçiliği  “21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de CHP'nin miting düzenlemesi planlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü önlem aldı. Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının.” ifadelerini kullanmıştı. 

İki uyarının içeriğinin bu denli benzerliği ise akıllara Türkiye, ABD'ye karşılık bu çağrıda mı bulundu sorusunu getirdi.