Selvi, "Gülen’i ABD’nin kontrolünden çıkarmak için Türkiye'ye çağırdım, Türkiye'de olsa  cezaevi olurdu" dedi.

Erdoğan'ın basın danışmanı gibi hareket eden yandaş Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, geçmişte Fetullah Gülen’e yazdığı övgü dolu yazıya açıklık getirdi. Selvi yazısını “Sayın Erdoğan’ın 15 Haziran 2013 tarihinde yaptığı Türkiye’ye dön çağrısından sonra FETÖ’yü ABD’nin kontrolünden çıkarmak için yazdım” diyerek savundu.

Hürriyet’in yandaş kalemlerinden Abdulkadir Selvi, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile komik duruma düştü.

Selvi, 9 Aralık 2013'te Yeni Şafak’taki yazısında cemaat lideri Fetullah Gülen'e ithafen “Hocam Türkiye'ye Dön Artık” başlıklı bir yazı yazmıştı. 

Selvi, Gülen için “Hazret-i Ebubekir’in gösterdiği dirayete benzer bir şekilde dönüp başımıza gelseniz hocam” ifadesini kullandığı yazısı ile ilgili “9 Aralık 2013 tarihli, ‘Hocam Türkiye’ye dön artık’ başlıklı yazım Sayın Erdoğan’ın 15 Haziran 2013 tarihinde yaptığı Türkiye’ye dön çağrısından sonra FETÖ’yü ABD’nin kontrolünden çıkarmak için yazılmıştır. FETÖ, Türkiye’de olsa bugün yeri cezaevi olurdu, Pensilvanya değil”  açıklamsında bulundu.

Selvi söz konusu yazısında, “Öğrendim ki Hocam, sizin de ağlamaktan gözleriniz şişmiş. Bilin ki sizde gözyaşları, bizde kalbimize damlayan kan damlaları oldu” ifadelerine yer vermişti.