Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin deprem güçlendirmesi bahanesiyle boşaltılan TRT'nin Harbiye'de bulunan Radyoevi ve Ulus'taki yerleşkesi ile ilgili soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı yardımcısı TRT'nin binalara tekrar dönecek mi sorusunu yanıtlamadı.

ISRARLI SORULARA RAĞMEN VERİLMEYEN YANIT
Evrensel'
de yer alan habere göre, CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "Ortaköy binası da deprem bahanesiyle boşaltılmıştı sonra satılarak otel oldu. Soru önergemdeki ısrarlı sorulara rağmen verilmeyen yanıt, müzik tarihimizin en önemli binalarından Harbiye Radyoevi'nin de akıbetinin TRT Ortaköy binalarına döneceğini ortaya koyuyor" diye konuştu.

"MAALESEF DİĞER ÖNEMLİ BİNALAR GİBİ..."
Soru önergesindeki eski TRT binalarına dair soruların da yanıtlanmadığını hatırlatan Akkuş İlgezdi, "TRT aynı zamanda Çekmeköy'de bir yer aldı ve tüm birimleri buraya taşımak için hazırlık yapıyor. Ülkemizin müzik tarihinin en önemli binalarından Harbiye maalesef diğer önemli binalar gibi ya Cumhurbaşkanlığına tahsis edilecek ya da otel olması için özelleştirilecek" diye konuştu.