10 Ekim Katliamının gerçekleştiği dönemde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olan ve polise alandaki yaralılara saldırmaları emrini veren Adem Arslanoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde bulunan İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Güvenlik Şube Müdürü olarak işe alınacağı belirtilmişti.

Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, söz konusu iddialara tepki gösterek, "Adem Arslanoğlu, hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz, yargılanması gerektiğini söylediğimiz kamu görevlilerinden biridir. O nedenle, 10 Ekim Ankara katliamında kusur ve sorumluluğuna işaret edilen bir şahsın İstanbul Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir kurumunda görev yapacak olması kabul edilemez" demişti.

YARALILARIN ÜSTÜNE GAZ ATTIRAN KİŞİ
Türk Tabipler Birliği (TTB), Ankara'da yapılması planlanan 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesinde yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 97 olduğunu belirtti. TTB, yaralı sayısının ise 400 civarında olduğunu açıkladı. Ölü sayısı 25 Haziran 2017'de Mustafa Budak'ın, 22 Aralık 2017'de Ağa Bayar'ın hayatını kaybetmesiyle 103'e çıktı. 

Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, katliam döneminde Güvenlik Şube Müdürü olan Adem Arslanoğlu’nun İBB tarafından işe alınması kararına ilişkin açıklama yaptı.

ATAMASI DURDURULDU
Kamu Emekçileri Sendikaları Konferasyonu'na bağlı (KESK) Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) MYK üyesi Satı Buruncu, Adem arslanoğlu'nun atamasının durdurulduğu bilgisini verdi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Satı Buruncu, "Sendikamıza, İBB yönetimi tarafından verilen bilgiye göre 10 Ekim katliamı sırasında Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Adem Aslanoğlu’nun İETT Genel Müdürlüğüne ataması durdurulmuştur. Takipçisiyiz" dedi.