Gazeteci İpek Özbey, TRT'ye yapılan yeni atamalarla ilgili değerlendirmede bulundu. 

TRT'ye yapılan atamalarda SETA, Fahrettin Altun ve Pelikan grubunun ağırlığı dikkat çekerken özellikle Hilal Kaplan'ın yönetime girmesi tepkilere neden oldu.

Gazeteci İpek Özbey de bu konuya değinerek şu yorumu yaptı:

"Merkez medyayı yok etmiş, insanlara neredeyse zorla gazetelerini, televizyonlarını sattırmış bir sistemde devletin televizyonuna neler yapılmaz ki zaten. O yüzden bu atamaların hiçbirimizi şaşırtmıyor olması lazım."

"NE YAZILAR YAZMIŞ HİLAL KAPLAN!" 

"Öte yandan Hilal Kaplan meselesine gelince, hepimizin Taraf gazetesinde çalışmış, sadece işini yapmış gazeteci bir tanıdığı vardır. Bu insanlar sadece cv'lerinde 'Taraf Gazetesi' yazdığı için hala iş bulamıyorlar. Ama Taraf Gazetesinin yazarı ve 'ne yazılar yazmış' Hilal Kaplan, bugün TRT'nin yönetim kuruluna giriyor. Ne kadar hazin bir şey! Üstelik vergilerimiz evet bu kanala (TRT'ye) gidiyor ama Sabah gazetesi de olsa bunu yapamaz, Hürriyet de bunu yapamaz. Çünkü bunlar kamu kuruluşu olmasa da bizler kamusal görev yapan insanlarız."

Özbey, ayrıca bu atamalardan yola çıkarak seçim sürecine girildiği ve bu nedenle yeni bir strateji belirlendiği ve daha saldırgan, daha kutuplaştırıcı bir dil kullanılmasını beklediğini ifade etti.

Havin Güngör