Her gün gelen zamlar vatandaşın belini büktü. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ile market poşetinden çıkan fiyatlar çok farklı. Ev kiraları asgari ücret kadar. Benzine, motorine, LPG'ye, enerjiye gelen zamlar birçok kalemi tetikliyor. AKP iktidarı kriz yok diyor, muhalefet "doğru kriz değil yaşananlar ekonomik buhran" diyor.

Ekonomideki son durumu Yağız Kutay Işık, Para Analiz’deki yazısında kaleme aldı. Işık, "Bugün kurumlara güven 1994 ve 1999 yıllarına göre daha zayıftır" tespitiden bulundu.

Işık yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ekonomide güven gereklidir. IMF, Çiller’e olan güven probleminden dolayı “önce tedbirleri alın sonra anlaşma imzalayalım” demişti. Bugün kurumlara güven 1994 ve 1999 yıllarına göre daha zayıftır. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu. Listede Yemen, Fas ve Suriye gibi ülkeler var. Güven verecek yeni kurum ve yapılanmalara ihtiyaç hiç bu kadar acil olmamıştı.

Kaynak link