Selçuk Sanayi sitesi ve Belevi köyünde esnafla bir araya gelen Bayır, gerçekleştirdiği ziyaretlerinde esnafın sorunlarını dinledi.

'SİSTEM DEĞİŞECEK, DEĞİŞMELİ'
CHP İzmir İl Başkanlığının, Selçuk’ta milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirdiği çalışmada bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, programına sanayi sitesinden başladı. Bayır, sanayi esnafının doların yükselmesi nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini ve işçi çıkarmak zorunda kaldıklarından yakındıklarını belirtti. Ak Parti'nin esnafı getirdiği duruma dikkat çeken Bayır: 'Esnaf kan ağlıyor. Böyle gitmez, sistem değişecek, değişmeli' ifadelerini kullandı.

'BİR TANE MÜŞTERİ GELMEDİ'
Belevi'ndeki esnaf ziyaretinde ise gittiği bir kahvehane sahibi ile görüşen Bayır'a dert yanan esnaf: 'Kiramın 3 kat fazlasını elektrik parası olarak ödüyorum. Sattığımız ürüne neredeyse her hafta zam geliyor. Sattığım ürünü yerine koyamıyorum. Tüpünden peynirine kadar her şeyi zamlı alıyorum. Buradaki insanların durumu belli. 5 TL’lik tosta ben zam yapamam. Böyle olunca da ayakta kalmamız güçleşiyor. Cepten yiyoruz. Dükkân sabahtan beri açık. Daha bir tane müşteri gelmedi' dedi.

'İŞİ BİLMEYEN İNSANLAR YÖNETMESİN'
Belevi’nde zirai satış ürünleri yapan esnaf ise ilaçlara yapılan zamlar nedeniyle çiftcinin ilaç almayı bıraktığına değindi. Ne yapacaklarını bilemediklerini vurgulayan esnaf sorunlarını şu sözlerle dile getirdi: 'Tarımın ‘A’sını, depolama ile stok arasındaki farkın ne olduğunu bilmeyen insanlar yönetmesin bizi. İşi bileni getirsinler.' Önünü göremediklerinden yakınan esnaf, zamlarla devam eden bu gidişatın sonucunda tarımın artık yapılamayacak noktaya geldiğini belirtti.

'İKTİDARIMIZDA ÇİFTÇİMİZ GÜLECEK'
Bayır, yaşanan bu sorunların CHP iktidarında son bulacağını şu sözleriyle dile getirdi:

83 milyonluk ülkede tüketilecek sebze ve meyve aşağı yukarı miktarları bellidir. Bölge bölge, yer yer bunların analizlerini çıkartarak, toprak yapısına göre çiftçimize ürün seçeneği sunacağız. Bu sunduğumuz ürünlerin fiyatını da bugünden vereceğiz. Böylelikle, üretimi doğru bir biçimde yaparak, kalkınmayı sağlayacağız. Çiftçimizi toprağa küstürmeyeceğiz. Devlet garantili alım olacak ve çiftçimizin yüzü gülecek.