İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 85 yaşında ölen dayısı Ali İhsan Reis, Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Reis'in cenazesi, Darboğaz Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Bakan Soylu, evin önünde başsağlığı dileklerini kabul etti. Helallik alınmasının ardından Darboğaz Mahallesi Camisi'ne getirilen Reis'in cenazesi, cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası aynı mahalledeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Törene, İçişleri bakan yardımcıları Tayyip Sabri Erdil ve Mehmet Ersoy, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AKP Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AKP İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ile kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları katıldı.

BAKANLAR VE PARTİ YÖNETİMİ YALNIZ BIRAKTI
Soylu’nun adı bir süredir parti içi tartışmalarla birlikte anılıyor. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifasında da Soylu’yla olan gerginliğin payı olduğu ileri sürüldü.

Bugün, dayısını son yolculuğuna uğurlayan Soylu’nun yanında AKP yönetiminden ve kabinede birlikte görev yaptığı bakanlardan kimsenin olmaması dikkat çekti.