Toplumsal Haber Merkezi

Milyonlarca asgari ücretli yoksulluğa mahkum. Emekçiler bir yandan salgın, diğer yandan da işsizlik ve açlık tehdidiyle yaşama tutunmaya çalışıyor. İktidar ise hiç oralı değil...

Öyle ki, daha önce birçok veriyi iktidar lehine manipüle ettiği ortaya çıkan TÜİK, asgari ücrete zam yapmaya gerek olmadığını rahatlıkla açıklayabiliyor. Halkı vergilerle sefalete sürükleyenler, sadece Cengiz, Limak ya da Kolin değil; her gün bir para babasının vergi borcunu affediyor.

Şimdi ise sırada 'Varlık Barışı' var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti grup toplantısında “Uyuşturucu paraları, organ ticareti yapanların paraları, fuhuş üzerinden para yapanlar, insan ticareti üzerinden para kazananlar, kazandıkları paraları Türkiye’ye getirirse sıfır vergi” dediği konuşması gündeme oturmuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'na "Ne yaptığının farkında mısın" diye sormuştu ve "İstikametini şaşırmış. Bu zihniyetin temsilcisi olan zat, ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz Varlık Barışı uygulamasını uyuşturucu, fuhuş ve organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü" demişti. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

'VARLIK BARIŞI' VİDEOSU GÜNDEME OTURDU
CHP ise Türkiye'ye, halka yaşatılanlara az önce başlattığı sosyal medya eylemiyle tepki gösteriyor. Twitter'da #HalkınDeğilMafyanınHükümeti etiketi altında birleşen CHP'li siyasetçiler, CHP'nin hazırladığı bir videoyla 'Varlık Barışı' uygulamasının asıl amacını deşifre ediyor.

CHP'nin kullandığı etiket, sosyal medya kullanıcılarının da destek vermesiyle kısa sürede Twitter Türkiye listesine giriş yaptı.

Etikete gelen mesajlardan bazıları şöyle: