Ercan Çankaya

Boğaziçi Üniversitesi kayyumu Melih Bulu, daha önce teklif götürdüğü öğretim üyesi teklifini kabul etmeyince bu hafta başında kendisiyle çalışmayı kabul eden iki öğretim üyesinden birini vekaleten Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün (SBE) başına atamıştı."Kayyumların atadıklarını tanımıyoruz" diyen üniversite bileşenleri, yarın kararı protesto edecek. 

Kayyum Melih Bulu dönemine kadar Boğaziçi Üniversitesi’nde enstitü müdürlükleri de dahil olmak üzere akademik ve idari konumlarda görev alacak olan öğretim üyeleri, ilgili akademik kadronun kapalı oyla yapılan tercih belirleme seçimiyle belirleniyor; seçilen kişiler üniversite üst yönetimince bu göreve atanıyorlardı.

SEÇİMLE BELİRLENEN ADAY YERİNE FİZİKÇİ YARDIMCISINI ATADI
Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün müdürlük koltuğu 12 Ekim 2020’de boşalınca Boğaziçililer yine geleneklerini bozmamıştı. 9 Şubat 2021 Çarşamba günü 09.00-18:00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşen, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un tek aday olduğu SBE müdürlüğü eğilim belirleme seçiminde, seçmen listesinde bulunan 245 kişiden 201'i oy vermiş; oy sayım sonuçlarına göre Zenginobuz 197 evet, 4 hayır, ve 0 çekimser oyu almıştı. Fakat Kayyum Bulu, Zenginobuz yerine tarih, edebiyat, psikoloji gibi bölümlerin lisansüstü programlarının yürütüldüğü SBE’ye fizikçi yardımcısı Naci İnci’yi atamıştı.

‘KAYYUMLARIN ATADIKLARINI TANIMIYORUZ’
Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri, “Kayyumların atadıklarını tanımıyoruz” başlıklı bildirileriyle Kayyum Bulu’nun gayrimeşru atamasını tanımayacaklarını açıkladılar. Öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bileşenlerini yarın 12.00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydan’a, Kayyumluk Ofisi önüne çağırıyor.

Toplumsal-Naci İnci'ye protesto