Geçen hafta Trabzon’da düzenlenen SOL Parti'nin “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” mitinginin ikinci ayağı İzmir’de gerçekleşti.

Bornova Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen mitingde SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşme” açıklamasına gönderme yaparak “Şimdi helalleşme değil, hesaplaşma zamanıdır” dedi.

Mitingde ilk olarak konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi, "Bu memleket ancak bizlerin, bu halkın, emekçilerin örgütlü gücümüzle değişecek, bu karanlık ancak bizim yan yana gelişimizle dağılacak" dedi.

Kürekçi, "Devrimci demokratik cumhuriyet ancak böyle kurulabilir. Aydınlık yarınlardan bahsediyorsak, bu ülkeyi bataklığa sürükleyen sağ politikalarla değil, laiklik, bağımsızlık mücadelesiyle gelecek. Umut soldadır, gelecek soldadır, yaşam soldadır çağrımız soladır" ifadelerini kullandı.

'SEÇİMİ BEKLERSEK ZATEN YIKILIRLAR DİYENLERDEN DEĞİLİZ'
SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, mitingdeki konuşmasında, “Tarikatları, cemaatleri kapatacağız. Bu halkın elinden ne aldılarsa geri alacağız” dedi.

"Büyük bir kırılmaya doğru adım adım gidiyoruz" diyen İşleyen, mecut krizin bugün ortaya çıkmadığını söyledi. İşleyen, şöyle konuştu:

Bu faşist rejimin inşasına karşı meydan meydan mücadele ettik. Bu gericilikle mücadele etmek için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirdik. Karşımızda cumhuriyet tarihinin en zorba iktidarı var. Karşımıza çıkan tüm engellere, barikatlara karşı yıktık direndik, bombalar attılar ama biz buradayız hala. Önümüzdeki dönemin en büyük sorumluluğu, bu ülkeyi seven ilericilerin yurtseverlerin en büyük sorumluluğu bu tek adam iktidarını sona erdirmek. Hep birlikte başaracağız arkadaşlar. Buna inanın. Umut edin, hayal edin. Bu ülke bu kötülükten kurtulacak arkadaşlar. Biz, seçimi beklersek zaten yıkılırlar diyenlerden değiliz. Biz izlemeyeceğiz, biz beklemeyeceğiz.

Yeterince mücadele edildiği ve örgütlenildiği takdirde kazanılacağını ifade eden İşleyen, "Ama sadece onları göndermekle sorumluluğumuzu bitmiyor arkadaşlar. 20 yılda arkalarına ABD’yi, sermayeyi alan bu gerici sağcı dalga cumhuriyeti, onun ilerici birikimlerini, emekçilerin tüm kazanımlarını iflas ettirdi" diye konuştu.

"Bugün helalleşme zamanı değil hesaplaşma zamanı diyen devrimciler kazanacak" vurgusunda bulunan İşleyen, halkın örgütlü mücadelesi olmadan devrimciler olmadan bu ülkenin bu pislikten temizlenmeyeceğinin altını çizerek "Bu ülkenin sola ihtiyacı var. Bize ihtiyacı var" dedi.

SOL Parti’nin üçüncü mitingi 21 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.