Halk TV muhabiri, skandal bir iddiada bulundu. Muhabir, dün alevlerin ulaştığı ve ardından patlamaların meydana geldiği görülen termik santral bölgesine, sadece jandarmanın elinde bulunan listedeki gazetecilerin geçmesine izin verildiğini öne sürdü.

RTÜK'ün özel mesajla basın yayın organlarına talimat vermesinin ardından yangın gerçeğini gölgelemek için yeni yöntemler devreye sokuldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), basın yayın organlarına özel mesaj göndererek yangınları göstermeleri halinde ağır cezalarla karşılaşacaklarını bildirmişti. Muhalif basın bu talimata uymayarak yangının sürdüğü yerleri ve yaşanan gerçekleri ele almaya devam etti. Bunun üzerine jandarmanın devreye sokulduğu görülüyor.

Halk TV muhabiri Hazar Dost, yangını günlerdir yerine takip ediyor. Yangının ulaştığı Termik santral bölgesini görüntülemek isteyen Dost, bugün jandarma tarafından durdurulduğunu ve jandarmanın elindeki listeye göre gazetecilerin geçmesine izin verdiğini öne sürdü. Dost'un aktardığına göre; listede bölge halkı tarafından yalan haber yaptıkları için tepki gören ve kovulan "Anadolu Ajansı, CNN Turk ve TRT'nin olduğunu" öne sürdü.

Dost, Twitter'dan duyurduğu konuya ilişkin "Türkevleri Mahallesi girişinde jandarma ellerindeki listeye göre gazetecileri içeriye alıyor. Listede olan kanallar: Anadolu Ajansı, TRT, CNN Türk" dedi.