Şırnak'ın İdil İlçesine bağlı Yeni Mahalle’de ikamet eden ve hayvancılıkla uğraşan  44 yaşındaki Hüseyin Öner ile 41 yaşındaki kuzeni Ömer Kaya, 4 Mayıs’ta  Oyalı ve Karalar beldesi arasında bulunan köy yolunda araçları içerisinde ölü bulundu. 

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre hayvan taşımak için kullandıkları açık kasa Fort transit aracında başlarına kurşun sıkılarak öldürülmüş olarak bulunan iki kuzenin kim yada kimler tarafından öldürüldüğü bilinmiyor. Şüpheli bir şekilde öldürülen iki kuzenin ölümü aydınlatılmış değil.

YOLA TEK ARABAYLA DEVAM ETMİŞLER
Araç içerisinde öldürülmüş olarak bulunan iki kuzenin yakınlarının verdiği bilgiye göre Hüseyin Öner ve Ömer Kaya hayvancılık işi ile uğraşıyordu. Öner ve Kaya Soran Koçerlerindendi ve bölgede çobanlıkta yapıyordu. İkisi de İdil’de oturuyordu. Olaydan bir gün önce sabah saat 8.00 sularında evden çıkıyorlar. Saman almak için bölgede bulunan köylere gideceklerdi. İkisi de kendi araçları ile ana yol üzerinde bulunan petrole birlikte gidiyor. Hüseyin Öner kendi aracını petrolde bırakıyor, yola kuzeni olan Ömer Kaya’ya ait hayvan taşımak için kullandıkları açık kasa Fort Transit arabayla devam ediyorlar. O andan itibaren iki kuzenden haber alınamıyor.

ARAÇ İÇİ İNFAZ
Evden çıktıkları gün gece boyu haber alınmaması üzerine yakınları bölgede bulunan jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Bölgede yapılan aramada Hüseyin Öner ve kuzeni Ömer Kaya’nın cansız bedeni Karalar beldesi ile Oyalı köyü (Delavê Qesrê) arasındaki Bagok Dağı yakınlarında mağaralar bölgesi olarak bilinen yerde köy yolunda kullandıkları otomobil içinde bulundu. İki kuzende başlarından silahla vurularak öldürülmüştü.