Dört yıl önce Türkiye'de kaldığı cezaevinden kaçararak Yunanistan'a sığınan Sevan Nişanyan'ın Yunan makamları tarafından tutuklandığı açıklandı. Nişanyan'ın eşi İra Tzouro tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda Nişanyan'ın oturumunun bir gün önce bitmesi nedeni ile tutuklandığı ve Pazartesi günü sevk edileceği Siros Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılarak, Türkiye'ye deport edileceği ifade edildi.

İzne ayrıldığı İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’na teslim olmayan, daha sonra Avrupa’ya kaçan Sevan Nişanyan, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından tepki gören paylaşımlar yapmıştı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Elazığ Türkiye’nin en bağnaz, en cahil, en paranoyak, cinsel saplantılı, tecavüz kültürü gelişkin kentidir” ifadelerini kullanan Nişanyan, “Elazığ gasp edilmiş emlak üzerine kuruludur, inkar edilmiş kimliklerden örülü bir hapishanedir. İdolü Mehmet Ağar’dır. Çocuklara yazık tabii, onlar suçsuz” demişti.

Ergenekon-Balyoz gibi Fethullahçı kumpaslarının savunuculuğunu yapan Nişanyan, 2016 yılında T24’de yazdığı yazıda tecavüzcüler ve çocuk istismarcıları için “Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş âşıklardır” demişti.

EŞİNİN ÜZERİNE DIŞKI DÖKMÜŞTÜ
2008 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Tarihi dersleri veren Sevan Nişanyan kavanoza koyduğu dışkısını eski eşi Müjde Nişanyan’ın üzerine dökmüştü. Agos gazetesinde de yazarlık yapan Nişanyan’a gazetenin kadın çalışanlar tepki göstermiş, dönemin Agos Genel Yayın Yönetmeni Ethem Mahçuphan, Nişanyan’ı savunmuş ve “feministlik” yapan çalışanları gazeteden ayrılmaya zorlamıştı.