Nişanyan geçmişte tacizi savunmuş, ayrıca eşinin başından aşağı dışkı döktüğü iddiasıyla emniyete çağrılmıştı.

 

Yazar Sevan Nişanyan, Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Elazığ Türkiye'nin en bağnaz, en cahil, en paranoyak, cinsel saplantılı, maddi ve manevi tecavüz kültürü gelişkin kentidir" ifadelerini kullandı.

Nişanyan, paylaşımında "Çocuklara yazık tabii, onlar suçsuz" dedi. 


Ne Olmuştu?

Psikoterapist Murat Paker'in danışanını taciz ettiği iddiasıyla yargılanıp 5 yıl hüküm giymesi sonrasında, Nişanyan Paker'i savunmuş, paylaştığı iletide de, "Sekiz yıldır mahreminizi paylaştığınız birinin, en kötü ihtimalle, size ‘yürümesi’ yahut öpmeye kalkmasının vereceği net zarar nedir?" ifadelerini kullanmıştı.

Yazar Nişanyan, daha önce eşi Müjde Nişanyan'ın başından aşağı dışkı döktüğü iddiasıyla emniyete ifade vermek için çağrılmış, kendisini "Bu tür aile içi kavgalar her ailede olur. Bunun dışarı yansımasına üzüldüm" sözleriyle savunmuştu.

Nişanyan, Şirince'de tarihi evleri resmi izin olmadan restore ettiği gerekçesiyle hapis cezası almış, cezasının infazının gerçekleştirildiği Sultanhisar Açık Cezaevi'nden firar ederek Yunanistan'a gitmişti.