Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından yeni paylaşımlarda bulundu. 'Köfteci Yusuf' davasından yargılandığını ancak kendisine herhangi bir tebligatta bulunulmadığını yazan Peker, ''Bugün Bursa Adliyesi’nde kamuoyunda Köfteci Yusuf konusu olarak bilinen yargılama yapıldı. Belki inanmayacaksınız ama 6 ay önce davayı açmışlar, bize tebliğ etmeden barodan tanımadığımız bir avukatı görevlendirerek gıyabımda haberim olmadan beni yargılamışlar'' ifadleerini kullandı. 

Davada delil olarak söz konusu kişilerden bulunan tesbihlerin gösterildiğini belirten Peker, ''Bu uygulamayı kanun maddelerinin içinde bir yere sokup kılıf uydurabilirsiniz ancak hiçbir vicdana bunu anlatamazsınız. Bugünkü duruşmaya avukatım Sayın Ersan Barkın da katıldı. Dosyada bir telefon konuşmam var, onda da karşımdaki kişiye serzenişte bulunup 'Ticaret de yapsanız bu tip olaylarda benim ismimi anmayın' diyorum. Dosyada ikinci delil, o kişilerde benim tesbihim varmış. Bir de o kişilerin yakınlarına doğum günü videosu çekmişim. Avukatım da 'Tesbih bende de var' diyor. 'Ayrıca yüz binlerce insanda da var bu tesbihten' diyor'' diye yazdı. 

'İŞİN KOMİK YANI, AYNI SAVCI...'
Daha önce kendisine takipsizlik veren savcının duruşmada bulunduğunu da belirten Peker, "Ayriyeten müvekkilim ben dahil milyonlarca kişiye doğum günü videosu çekti. O zaman bütün herkes suç örgütü üyesi mi?' diyor. İşin en komik yanı Savcı Bey bu suçlamayla ilgili daha önce bana takipsizlik veren kişi. Yani bu suçla Sedat Peker’in ilgisi yoktur diyor. Türk Ceza Kanunu’na göre yeni bir delil bulunmalı ki yeniden dava açılabilsin. Dosyaya bakıyoruz, yeni bulunan bir delil yok. O zaman bu dava nasıl açılabildi diyor. Sonrasında ise 'Aradaki değişen tek şey müvekkilimin 2 Mayıs’ta ifşaatlara başladığı videolar' diyor'' ifadelerini kullandı.

KÖFTECİ YUSUF'A TALİMAT GİTMİŞ
''Köfteci Yusuf’a talimat yazısı yazmışlar'' diyen Peker, konuya ilişkin açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı: '

Talimat yazısı şu sebeple yazılır: Kişinin oturduğu ev çok uzak bir yerdedir, oradaki bir adliyeden ifade versin diye. Örnek: Rize, Ağrı gibi uzak illerdeyse. Yargılamadan benim haberim yok, onların atadığı bir avukatla yargılamamı yapıyorlar ve talimat yazısını Bursa ili sınırları içinde bir ilçe adliyesine yazıyorlar (Avukatımın itirazı üzerine bugünkü celsede bu durum değiştiriliyor). Vicdan sahibi şu an görevde olan ya da emekli olmuş tüm hukuk adamlarına sesleniyorum.'

KÖFTECİ YUSUF İDDİALARI 
Kendilerini “Sedat Peker’in adamı” olarak tanıtan Erhan Kılıç ve Ahmet Akay adlı şahısların, Afyon’da bulunan et entegre tesislerini ‘Köfteci Yusuf’ adlı lokanta zincirinin sahibi Yusuf Akkaş’a zorla satmak istedikleri, bu amaçla Köfteci Yusuf’un domuz eti kullandığına ilişkin sahte haberler yaydıkları iddia edilmişti.